hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alata'da traktör bakım ve onarım kursu sona erdi

    Alatada traktör bakım ve onarım kursu sona erdi
    expand

    Alata'da traktör bakım ve onarım kursu sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, kurumda çalışan elemanlara yönelik açtığı traktör bakım ve onarım kursu sona erdi.

    Adana Tarımsal Yayım Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü  (TAYEM) ile Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) müdürlüğü ile ortaklaşa açılan kursun sona ermesi nedeni ile enstitü toplantı binasında sertifika töreni düzenlendi.  Törende konuşan Enstitü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş, kurum olarak en çok ödemeyi traktör bakım ve onarımına yaptıklarını söyledi. Bu kurs sayesinde tasarruf sağlayacaklarını vurgulayan Keleş, "Yapılan işlerin doğru ve dürüst yapılabilmesi için eğitim şart. Eğitimin amacı devletin işini düzgün yapmak içindir. Kullanılan alet ve ekipmanları kullanırken fazla masraf çıkartmadan ekonomik bir şekilde kullanmak. Kurum olarak çalışanlarımızı bu yönde eğitime tabi tuttuk. Bundan sonraki tüm sorumluluk şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarımıza kalıyor. Kursa katılan arkadaşlarımızı kutluyorum’’ dedi.

    TAYEM  Müdürü Hatice Bozdoğan da konuşmasında büyük ücretlerle satın alınan yeni nesil traktörlerin bakım onarım ve kullanımı ile traktörlerle birlikte kullanılabilen tarım alet ve makinelerinin bakım, onarım kullanımı ve ayarlarını içeren bu kurs sonunda kurs bitirme sertifikası verildiğini kaydetti. Kursta 148 saat eğitim alan 72 kişiye belge verdiklerini ifade eden Bozdoğan, alınan bu belge ile tarım işletmelerinde, traktör bakım ve onarım atölyeleri ile fabrikalarda kalifiye eleman olarak çalışılabileceğini aynı zamanda isteyenin de işyeri açabileceğini vurguladı. Erdemli Halk eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu  Müdürü Ahmet Ateş de kullanılan alet ve ekipmanlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
    Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow