hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Aydınlık Yarınlar İçin Erdemli El Ele'

    Aydınlık Yarınlar İçin Erdemli El Ele
    expand

    'Aydınlık Yarınlar İçin Erdemli El Ele'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)- MERSİN'İn Erdemli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Erdemli Şubesi tarafından imzalanan protokolle ,Erdemli ’de okul öncesinden lise kademesine kadar eğitim gören dezavantajlı öğrencilerin her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için “Aydınlık Yarınlar İçin Erdemli El Ele” sloganıyla bir yardım toplama kampanyası başlatıldı. 
    Erdemli Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük; “İnsanların doğarken yaşam koşullarını seçme gibi bir şansı yoktur. Bu nedenle zor şartlarda yetişen ve eğitim-öğretim hayatını sürdürmeye çalışan öğrencilerimize yardımcı olmak bizim görevimizdir ve karşılık beklemeden yardımcı olmamız gerekir. Bizler de ilçemizde eğitim gören ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardımcı olmak amacıyla Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği Erdemli Şubesi arasında yapılan protokolle onlara yönelik ilçemiz genelinde yardım kampanyası başlatmak ve Erdemli kamuoyuna duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Bütün yardımlar Kızılay’ a ait ayni ve nakdi yardım makbuzları karşılığında ‘Eğitim Yardımı” olarak toplanacaktır" dedi.

    Türkiye Kızılay Derneği Erdemli Şubesi Başkanı Necati Şevki ise, "Bir şeyler üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Bir millet için en büyük zenginlik ne yer altı ne de yerüstü servetleridir, en büyük zenginlik hem maddi hem manevi yönleriyle çok iyi yetişmiş insan kaynağıdır. Biz de Türkiye Kızılay Derneği Erdemli Şubesi ve erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Erdemli'deki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kırtasiye ve giyim ihtiyaçlarına destek olacağız. Erdemli halkının desteklerini bekliyoruz. Çünkü eğitime yapılan destek, geleceğe yapılan destektir" diye konuştu.
    Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Şube müdürleri, Kızılay Erdemli Şube Başkanı Necati Şevki, Kızılay yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow