hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar iyi tarım uygulamasını öğrenecek

    Çocuklar iyi tarım uygulamasını öğrenecek
    expand

    Çocuklar iyi tarım uygulamasını öğrenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ile 'Tarımın Geleceği Emin Ellerde' Projesi kapsamında 10-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen tarım kampında renkli görüntüler yaşanırken miniklere çevresel duyarlılık ve iyi tarım uygulamaları konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.
    Kamp, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ortaklığında, hayata geçirilen projeye minikler katıldı. Kampa katılan 25 çocukta çevresel duyarlılık ve iyi tarım uygulamaları konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Kamp oyunca çocuklara çevre dostu üretim teknikleri ile ekimden hasada kadar yetiştiricilik konusunda bilgiler sunulacak. Uzmanlar sebze, meyve, süs bitkileri, turunçgil yetiştiriciliği, arıcılık ve bal üretimi konusunda çocuklara uygulamalı eğitim verecek.
    Kampın ilk gününde öğrenciler, domates tohumunun toprakla buluşturulması, biber fidelerinin dikimi, narenciye bitkileri üzerine uygulamalı eğitim aldı.
    MTSO Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, projeyi hayata geçirmelerindeki asıl amacın çocukları tarım hakkında bilgilendirmek olduğunu belirterek, "Dünyada bilinçli ve ilaçsız tarım değer kazanmaya başladı. Bizim de Türkiye ve Mersin olarak bu değerde yerimizi almamız gerek. Bu proje, her grup için 5'er gün sürecek. Tarım kampında her dönem için 25'er öğrenci eğitim alacak. Talep geldiği sürece de uygulamayı aralıksız devam ettireceğiz" dedi.
    Proje kapsamında öğrenciler uzmanlar eşliğinde domates tohumlarını toprakla buluştururken ilk kamp 21 Haziran Cuma günü sona erecek. 24-28 Haziran ve 1-5 Temmuz tarihlerinde devam edeceği bildirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow