hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-ticaret eğitimi alıp kendi şirketini kurdu, siparişlere yetişemiyor

    E-ticaret eğitimi alıp kendi şirketini kurdu, siparişlere yetişemiyor
    expand

    E-ticaret eğitimi alıp kendi şirketini kurdu, siparişlere yetişemiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde yaşayan Çağrı Sağırlar, kimi zaman pazarda tezgahtarlık,  kimi zaman ise güvenlik görevlisi olarak geçirdiği hayatını dijital dönüşüm projesine katılarak değiştirdi. Ailesinin yoğun emeklerle ürettiği ürünleri Erdemli Belediyesi'nin projesi sayesinde dijital pazarla buluşturan Sağırlar, aylık 20 bin lira gelir elde ediyor.
    Erdemli Belediyesi bünyesinde başlatılan, ‘E-ticaret Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında eğitim alan ve aynı ekiple yoluna devam eden Çağrı Sağırlar,  başarısıyla gençlere örnek oluyor. Sağırlar, limondan avokadoya, ev yapımı biber salçasından reçellere varıncaya kadar tarlada ve evde ürettiklerini ürünleri kurduğu şirket üzerinden dijital pazarda satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Siparişlere yetişemediğini belirten Sağırlar, ayda 20 bin lira gelir elde ettiğini kaydetti. Sağırlar ve ailesi, belediyeye teşekkür etti.
    Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  dijitalleşen dünyanın değişimine ayak uydurduklarını söyledi. Alın teri ekenlerin, emeklerinin karşılığını alması için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Tollu,  "Dünyada hızla bir değişim, hızla bir dönüşüm var. O değişimi gerçekten gözlemleyebiliyoruz. Bu değişime ayak uyduramayan toplumların hayatlarını sürdüremedikleri muhakkaktır. Her alanda olduğu gibi ticarette de hızlı bir değişim ve dönüşüm hamlesi var. Pandemi döneminde ticaretin de dijitalleştiğini görüyoruz. Bu dönüşüme ayak uyduranların hayatlarını en iyi şekilde sürdürdüklerini ve karlılıklarını artırdıklarını görüyoruz" dedi.
    İlçede dünyanın en kaliteli ürünlerinin yetiştiğine dikkat çeken Başkan Tollu, pazar bulmakta zorluk çeken vatandaşların yaşam kalitesini artıararak klasik belediyeciliğin dışında hizmet verdiklerini anlattı.
    Öte yandan, projeye katılmak isteyenlerin Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü üzerinden bilgi alabilecekleri kaydedildi.

     

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow