hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli’de çiftçiye traktör desteği

    Erdemli’de çiftçiye traktör desteği
    expand

    Erdemli’de çiftçiye traktör desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan orman köylerinde çiftçinin üretim gücünü artırmak için üretim ve mekanizasyon kredi desteği kapsamında 6 üreticiye traktör desteği verildi.
    Erdemli’ye bağlı Kayacı Mahallesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Avni Kula, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, ve vatandaşlar katıldı.
    AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, "Devlet olarak her daim çiftçilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Üretim çok önemlidir. Bizim halkımız çalışkan ve üreten bir yapıya sahiptir. Bugünde Erdemli’de 6 çiftçimize traktör desteği veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Erdemli Kaymakamı Avni Kula, “Çiftçilerimiz ülkemizin temel üretim desteği veren en önemli bireylerimizdir. Üretmek çok önemlidir. Erdemli’de bugün 6 çiftçimize traktör desteği verilmiştir. Allah devletimizi her zaman güçlü kılsın. Bütün çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
    Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ise, "Ormancılık ve Tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde bulunduğu Kayacı Mahallesine 6 adet traktör desteğinin verilmesi her iki sektörü de olumlu etkileyecektir. 2022 yılında verilen ORKÖY ödeneklerinden İl genelinde 23 adet traktör kredisi verilecektir. Traktör kredisi alabilmek için son 1 yıldır orman köyünde ikamet etmek, memur-daimi işçi ve esnaf olmamak, devam eden ORKÖY kredisi olmamak, devam eden icrası olmamak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi olmak gibi şartlara haiz olmak gerekmektedir. 4X4, kabinli ve 55 HP ve üzeri yeni traktörlere destek verilmektedir. 55-69HP güce sahip traktörlere 190 bin lira, 70HP ve üzeri güce sahip traktöre 240 bin lira destek verilmekte olup bunun yüzde 20’si hibe geriye kalan kısım 7 yılda faizsiz geri ödemelidir" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow