hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli’de engelliler için mobil rehabilitasyon

    Erdemli’de engelliler için mobil rehabilitasyon
    expand

    Erdemli’de engelliler için mobil rehabilitasyon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde koronavirüs sürecinde engellerin daha fazla sağlık ve eğitim hizmeti alabilmesi için oluşturulan mobil rehabilitasyon aracı mahalle mahalle gezerek, engelli öğrencileri yakından takip ve teşhis ederken uzmanlar da aileleri bilgilendiriyor.
    Erdemli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Belediyesi tarafından engelli öğrenciler 'mobil rehabilitasyon' hizmeti hayata geçirildi. Pandemi sürecinde risk altında olan, fiziksel engeli bulunan öğrencilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için muayeneye gidemeyen çocukları, uzman ekipler ziyaret ederek, teşhis ve tanı koyma çalışmalarını gerçekleştiriyor.
    Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Genellikle evde eğitim alan öğrencilerimize yönelik bir çalışma çünkü onlar, hastalıklarından dolayı evden çok çıkamıyorlar. Ağır düzeyde engelleri olduğu için Rehberlik Araştırma Merkezi'ne gelme sorunu yaşıyorlar. Şimdi biz onlara, direkt evlerine kadar gideceğiz, evlerine tanımlı biçimde, bu şekilde içinde de gördüğünüz gibi öğretmenlerimiz tarama yapacaklar. Bize destek veren İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
    Pandemiden dolayı eğitime ve tedaviye ulaşmakta zorlanan öğrencilere destek olmak adına projeyi hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Engelli kardeşlerimiz var malumunuz, engelli öğrencilerimiz var. Bunların hem pandemiden dolayı hem de fiziksel şartlardan dolayı Rehberlik Araştırma Merkezleri'ne gelmeleri mümkün olmuyor. Belediyemiz buna öncülük ederek, şartlarından dolayı eğitimden mahrum kalan kardeşlerimizin eğitimi ayaklarına getiriyoruz. Şu anda kurduğumuz araçla, kurduğumuz sistemle birlikte pandemi şartlarına uygun olarak, hocalarımızı gençlerimizin evine kadar, götürerek, onların devletimizin imkanlarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow