hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli’de kırmızı çizgiler çekildi

    Erdemli’de kırmızı çizgiler çekildi
    expand

    Erdemli’de kırmızı çizgiler çekildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ/(Mersin)/(DHA)- MERSİN'in Erdemli ilçesinde, yayalara öncelik verilmesi hedeflenen ‘kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. 
    Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile birlikte Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Murat Başol, Erdemli İlçe Jandarma Karakol komutanı üst teğmen Mustafa Akgül ve Şoförler odası başkanı Orhan Güler’in de uygulamaya katılarak sürücüler uyarıldı ve broşürler verildi. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.
    Erdemli Kaymakamı Avni Kula, "Bugün Erdemli’de 'kırmızı çizgi' uygulamasını başlatıyoruz. Okul geçitlerinde, yaya geçitlerinde ve kavşaklarda yayalara öncelik tanınması ve farkındalık oluşturulması amacıyla uygulamaya katıldık. Uygulama esnasında sürücülerimizi uyarıp, onların da daha dikkatli olması ve yayalara öncelik tanımaları konusunda broşür, şapka hediyesi verdik. Kazaları daha azaltmak ve insanlarımızın canının yanmaması adına yapılan bu uygulama ilçe genelinde yapılacak. Ben bütün sürücülere şimdiden kurallara uydukları için teşekkür ediyorum” dedi.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow