hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de robotik kodlama şenliği

    Erdemlide robotik kodlama şenliği
    expand

    Erdemli'de robotik kodlama şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, ilk defa düzenlenen Robotik Kodlama Şenliği’nde farklı kategorilerde 42 proje görücüye çıkarken 7’nci Sınıf öğrencisi Çolpan Arı’nın teli olmayan elektronik gitarı büyük ilgi gördü.
    Akdeniz Ortaokulunda düzenlenen Robotik Kodlama şenliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, şube, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    Minik öğrencilerin birbirinden güzel projelerinin sergilendiği şenlikte, stantları tek tek gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük öğrencileri tebrik ederek, "Aralık 2017’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 'KodErdemli’ adı ile bir proje hazırladık. Bu süreçte proje ile 37 okulda 4024 öğrenci kodlama becerileri konusunda eğiterek sertifikalarını verdik. 2018-2019 eğitim öğretim yılında ise Robotik Kodlama Atölyesinde; kodlama eğitimlerini başarı ile tamamlamış 13 farklı okuldan 78 öğrencimiz ile robotik eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanında atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlama konusunda rehberlik yapacak 124 öğretmenimizi hizmet içi eğitime aldık. Uzman eğitmenlerimiz tarafından atölyemizde verilen eğitimler ile öğrencilerimiz 21’nci yüzyıl becerilerini öğrenerek geleceğin bilim adamları olma yolunda ilerlemektedirler. Bugün ise burada bu atölyede eğitim alan öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı ş gerçekleştirmekteyiz. Değişik kategorilerde 42 projenin sergilendiği bu şenliğimizi gelenekselleştirmek ve uluslararası yarışmamalara katılmak en büyük hedefimiz. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi kutlar başarılarının devamını dilerim" dedi.
    Konuşmanın ardından şenliğe katılanlar projeleri incelerken en dikkat çeken eser ise teli olmayan, notaların renklerle hayat bulduğu elektronik gitar oldu. Teli olmayan ve kolay bir şekilde kullanma özelliği olan elektronik gitarın tasarımını yapan 7’nci Sınıf öğrencisi Çolpan Arı, "Günümüzde müzik aletlerine ilgi azalmaktadır. Biz de arkadaşım ile birlikte teli olmayan, notaları renkli haline getiren bir tasarım yaparak bunu elektronik gitara uyarladık. Böylelikle gitar çalmak daha kolay olacak" diye konuştu.
    Şenlikte birbirinden güzel tasarımlar davete katılanlardan tam not aldı.

    FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow