hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de Türkmen Şöleni

    Erdemlide Türkmen Şöleni
    expand

    Erdemli'de Türkmen Şöleni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Erdemli ilçesinde  1978 yılından bu yana düzenlenen 'Türkmen Şöleni' binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
    Kılıç kalkandan kaşık oyunlarına, horondan zeybeğe, Türk kültürünün en güzel unsurları şölende yer aldı.  Türkiye’nin dört bir tarafından ekiplerin yer aldığı şölende, Yörüklerin kıl çadırları kuruldu, yayık ayran sıkma yapıldı, limonata çeşmesi kuruldu. Türk kültürünün en güzel unsurlarının şölende yer aldığını vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Pandemiden dolayı kesintiye uğradı, bugün 31’incisini yaşıyoruz Türkmen Şölenimizin. Erdemlimizde, kültürümüzün tanıtılmasında, kendimizin tanıtılmasında, kardeşliğimizin doruğa çıkarılmasında gerçekten çok önemli bir faaliyeti olan Türkmen Şölenimiz. İnşallah bunu biz Allah nasip ederse kesintiye uğramadan, inşallah kıyamete kadar taşıyacağız. Çünkü kültürünü kaybeden, geleneklerini kaybeden, göreneklerini kaybeden, benliğini kaybeden toplumların, milletlerin yaşamadığını görüyoruz. Biz işte Türk kültürünü en güzel şekilde geleceğe aktaracağız” diye konuştu.
    Coşkulu kalabalığa hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, “Böylesi güzel bir memlekete ve adı gibi ‘Erdemli’ insanlarına, milli şuurla yoğurulmuş, feraset sahibi Yörüklere hizmetin en iyisi en güzeli layıktır” diye konuştu.
    Halk oyunlarından, konserler varıncaya kadar dolu dolu geçen şölene ise gençler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca şölen sanatçılar, Ayşe Dinçer, Mustafa Yıldızdoğan Demet Akalın’ın konserlerinin ardından sona erdi. (DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow