hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli’de 'usta öğreticilik' eğitimi başladı

    Erdemli’de usta öğreticilik eğitimi başladı
    expand

    Erdemli’de 'usta öğreticilik' eğitimi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ, (DHA)- Mersin’in Erdemli ilçesinde, Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 15 ayrı meslek dalında belgesi olan 62 kişiye 'usta öğreticilik' eğitimi veriliyor.
    2 hafta verilecek olan eğitim kapsamında 'usta öğreticilik' kursuna katılan kursiyerlere mesleki yeterlilik, öğretim metodları, iş güvenliği, işletme ve maliyet ilişkisi, atölye ve mesleki dersler verilecek. Erdemli Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt, eğitimin sonunda yapılacak yazılı sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere belge verileceğini söyledi.
    Kurt, "Usta öğretici olmak bir mesleğin en üst öğreticisi konumuna gelmektir. Usta öğreticinin bulunduğu işletmelere okulumuz tarafından stajyer gönderilmektedir. Bu stajyerlerin eğitimi ve mesleki bilgileri bakımından usta öğreticiler sorumlu olacak" dedi.
    Aşçı Ustası Ata Eralp ise, "20 yıldır aşçılık yapıyorum. Ustalık belgemi almıştım. Şimdi ise usta öğreticilik belgesini almak için geldim. Amacım, bizden sonra bu meslekleri devam ettirecek olan geleceğin meslektaşlarına en iyi bilgi ve eğitimi vermek için çalışmak olacak" diye konuştu.

    FOTOĞRFALI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow