hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 60 üreticiye bin 500 küçükbaş hayvan desteği

    Mersinde 60 üreticiye bin 500 küçükbaş hayvan desteği
    expand

    Mersin'de 60 üreticiye bin 500 küçükbaş hayvan desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi kapsamında 60 üreticiye toplam bin 500 küçükbaş hayvan dağıttı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, saha gezileri kapsamında Erdemli ilçesini ziyaret etti. Başkan Seçer, ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi kapsamındaki küçükbaş hayvan dağıtımlarının son etabını Erdemli ilçesinde tamamladı. Erdemli ve Silifke’den 8’i kadın toplam 14 üreticiye verilen küçükbaş hayvanlarla birlikte proje kapsamında bu yıl 60 üreticiye toplam bin 500 küçükbaş hayvan ulaştırıldı.
    Başkan Vahap Seçer’e Erdemli ziyaretine CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar da eşlik etti.  Başkan Seçer, kadın üreticileri önemsediklerini söyledi. Erdemli’deki üreticiler adına kürsüye çıkan ancak heyecanlandığı için kürsüde yalnızca teşekkür eden Teslime Ersoy’u kürsüye yeniden davet eden Başkan Seçer, kadın üreticinin önemli bir hikayesi olduğunu söyledi.
    Sarıkaya Mahallesi’nde yaşayan Ersoy’un heyecanı üzerine belediye bürokratlarından hikayesini dinlediğini kaydeden Başkan Seçer, “Ağılı yanmış, hayvanları telef olmuş. Biçare kalmış ve bize müracaat etmiş. Az önce heyecanlanmış, anlatamamış. Şunu bilmenizi istiyorum, Teslime bacının bir torpili falan yok. Bu önemli. 60 üretici seçildi. Bunun 27’si kadın üretici. Vicdanen de imanen de hukuken de siyaseten de ahlaken de ben rahatım” ifadelerine yer verdi.
    Mahallelerin taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, birçok talebin yerine yetirileceğinin sözünü verdi. Bölgedeki üreticiler için ihtiyaç duyulan bir köprüyü 2022 programına aldıklarını belirten Seçer, Çamlı-Karahıdırlı arasındaki yol talebine de değindi. Başkan Seçer, “Burası bizim değil. Ama bu talep bize daha önce gelmiş. Bizim Yol Asfalt Daire Başkanlığımız bununla ilgilenmiş. Başkanımız ekibiyle burada inceleme yapmış. Bize ait olmadığı halde buranın yapılması gerektiğini kendi de rapor etmiş bana ve dolayısıyla bu yolu yapacağız. Önümüzdeki yıl Çamlı-Karahıdırlı yolunun 3,5 kilometrelik güzergahı yapılacak” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow