hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman şehidi için hatıra ormanı

    Orman şehidi için hatıra ormanı
    expand

    Orman şehidi için hatıra ormanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 1994 yılında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda çıkan orman yangınında hayatını kaybeden Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe anısına hatıra ormanı oluşturuldu.
    Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Akpınar Mahallesi'nde Ormancılık Haftası nedeni ile gerçekleştirilen etkinliğine Kaymakam Avni Kula, Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, daire amirleri, işletme personeli ve öğrenciler katıldı.
    Burada konuşan Kaymakam Kula, "Erdemli'nin evladı olan ve orman sevgisi için hayatını feda etmiş Orman Yüksek Mühendisi Talat Göktepe anısına hatıra ormanı oluşturuluyor ve fidan dikiyoruz. Yelişi korumak ve çoğaltmak her yurttaşımızın görevidir. Orman ülkenin geleceği demektir. Onun için herkesin fidan dikmesi ve ormanlarımızı koruması gerekmektedir" dedi.
    Orman İşletme Müdürü Çelik ise, Ormancılık Haftası nedeni ile ilçe genelinde farklı etkinlikler düzenlendiklerini ifade ederek, "İlçemize bağlı Akpınar Mahallemizde ise 1994 yılında Gelibolu'da çıkan büyük orman yangınında şehit olan Erdemli'nin evladı Bölge Müdürü Talat Göktepe anısına hatıra ormanı oluşturuyoruz. Ormanlık alanımıza 500 adet sedir fidanı dikimi gerçekleştireceğiz" dedi.
    Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikimini gerçekleştirdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow