hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortaokul öğrencilerden muhteşem projeler

    Ortaokul öğrencilerden muhteşem projeler
    expand

    Ortaokul öğrencilerden muhteşem projeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu bilimsel projelerin sergilendiği TUBİTAK 4006  Bilim fuarında sergilenen birbirinden özel 25 proje büyük beğeni topladı.
    Akdeniz Ortaokulu sergi salonunda hazırlanan TUBİTAK 4006 Bilim fuarının açılışına  Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Açılış kurdelesinin davetliler tarafından kesilmesinin ardından, danışman öğretmenler eşliğinde, öğrenciler tarafından hazırlanan araştırma ve uygulamaların sergilendiği stantlar davete katılanlar tarafından tek tek gezildi. Projeler hakkında öğrenciler ve öğretmenler tarafından katılımcılara bilgiler verildi.
    Projeler arasında en çok ilgiyi ise görme engelliler için hazırlanan sensörlü ayakkabı, yaşlılar için pazarda kullanılması için hazırlanan yürüyen çanta, uyuklayan sürücüyü uyarması için geliştirilen sensörlü şapka ve sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için hazırlanan kumbaramatik çekti.
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük, öğrencilerin geleceğe dönük insanlık yararına hazırladığı pojeleri olumlu bulduğunu belirterek, "Projeler gerçekten çok güzel. Sadece insanlar için değil sokak hayvanları için de projeler geliştirmişler. Öğrencilerimizin bu tür projeler hazırlayarak geleceğe dönük bilimsel projeler hayatımızda umarım gelecekte var olacaklardır. Öğrencilerimizin fikir geliştirip, projeler hazırlayarak sunmaları bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Ben projelerde yer alan okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Akdeniz Ortaokulu Müdürü Uğur Türkmen ise, "Her yıl okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim fuarını bu yıl da yine birbirinden değerli 25 proje ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim fuarında sergilenen hem sokak hayvanları için hem de insanların hayatlarında kullanabilecekleri ve kolaylıklar sağlayabilecekleri projelerden oluşan 25 projemiz sergilendi. Emeği geçen rehber öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu.
    Projeleri hazırlayan öğrenciler ise, "TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında sergilenmek üzere rehber öğretmenlerimiz eşliğinde insanlık yararına ve sokak hayvanları yararına projeler hazırlamak istedik. Arkadaşlarımız ile birlikte uyum içerisinde projelerimizi hazırladık. Geleceğe yönelik ve bizlerin gelecekte fikirlerinin gelişmesi açısında bu tür etkinlikler çok hoşumuza gidiyor. Bizlere bu projelerin hazırlanmasında emeği olan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Açıkyörük, okul Müdürümüz Uğur Türkmen ve rehber öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" ifadesini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow