hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yeşil Vatan TIR'ı öğrencilerle buluştu

    Yeşil Vatan TIRı öğrencilerle buluştu
    expand

    'Yeşil Vatan TIR'ı öğrencilerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin). (DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Orman Genel Müdürlüğü tarafından çocukları ormanlar hakkında bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan 'Yeşil Vatan TIR'ı', Türkiye turu kapsamında öğrencilerle buluştu.
    Erdemli Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'na getirilen 'Yeşil Vatan TIR'ı' büyük ilgi gördü. Tırda düzenlenen etkinlikte, çocuklara fidan dikimi, ağaç çeşitleri ve ormanlar hakkında 5D sinemada film izlettirilip, oyunlar oynadı. Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, program kapsamında ilçeye gelen tırın çocuklara doğa sevgisi açıladığını belirterek, "Orman Genel Müdürlüğümüzün Ankara’dan gönderdiği Yeşil Vatan TIR'ı Erdemli’ye geldi. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği çerçevesinde ilk ve orta okul öğrencilerimizden oluşan çocuklarımıza orman sevgisini aşılamak, doğa sevgisini aşılamak, Orman Genel Müdürlüğümüzün faaliyetlerini anlatmak için oyunlar ve etkinlikler eşliğinde bilgilendirme yapıyoruz. Ülkemizde bulunan bütün ağaç çeşitleri maketlerde gösterilerek Ormancılarımız çocuklara ağaçlar konusunda bilgi veriyor. Çocuklarımız ormanlarımızı sevsin ve onları korusun. Böylelikle hem çocuklarımız bilgileniyor hem de farkındalık oluşturuyoruz. 2 gün boyunca Yeşil Vatan TIR’ı ilçemizde olacak. Bütün halkımızı bekliyoruz" dedi.
    Etkinliğe katılan çocuklar ise, "Yeşil vatan tırı sayesinde ormanlarımızda yetişen ağaçlarımızı tanıma fırsatı bulduk. Ağaç nasıl dikilir ve nasıl bakımı yapılır? Onları öğrendik. Ormanları sevmemiz gerektiğini ve onları korumamız gerektiğini öğrendik. Herkes bir fidan dikerse ülkemiz hep yeşil kalır. Buraya bizlere bu fırsatı veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
    Yeşil Vatan TIR'ı Erdemli’de 20 Mayıs’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow