hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu çalışanlarından çevre temizliği

    Akkuyu çalışanlarından çevre temizliği
    expand

    Akkuyu çalışanlarından çevre temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güz Santrali çalışanları tarafından, sahanın bulunduğu mahallede çevre temizleme etkinliği düzenlendi.
    Akkuyu inşaat sahası çalışanları tarafından, sahanın bulunduğu Büyükeceli Mahallesi’nde çevre temizleme etkinliği düzenlendi. Akkuyu Nükleer A.Ş. çalışanları ile birlikte ana yüklenici firmanın ortak girişimiyle birlikte yaklaşık yüz kişinin katıldığı etkinlikte çevre koruma farkındalığına dikkat çekildi. Düzenlenen etkinlikte, koronavirüs salgına karşı gerekli önlemlerin yanı sıra sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak gerçekleştirildi.
    Akkuyu Nükleer A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, etkinliğin bu yıl 'Şimdi Doğa Zamanı' sloganı ile kutlanan Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, "Büyükeceli, Akkuyu NGS inşaat sahasında görev yapan şirket çalışanlarımızın evi haline geldi ve yerel sakinlerle birlikte evimizi düzenli tutmak istiyoruz. Sokağa çıkıp çöp toplamak, kendi evimizi korumayı ifade eder ve bu her birimizin farkına varması gereken bir gerekliliktir. Dünyamız, insanoğlunun ortak bir evidir, her birimiz onun temizliğinden sorumluyuz. Tüm elektrik üretim yöntemleri içinde çevreye en az etki eden nükleer enerjidir. Nükleer enerji santrallerinde çalışan ve nükleer teknolojileri destekleyen herkes doğanın korunmasına katkıda bulunmaktadır. Doğa, kaynaklarını, güzelliğini ve ihtişamını bizlere cömertçe sunuyor. Bizler de onu korumalıyız. Gelecek nesillerin yaşaması için gereken elverişli koşulları ancak bu şekilde koruruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow