hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu yöneticileri, genç çalışanları ile buluştu

    Akkuyu yöneticileri, genç çalışanları ile buluştu
    expand

    Akkuyu yöneticileri, genç çalışanları ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güçsantrali yöneticileri, şirketin genç çalışanları ile bir araya geldi.
    Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi(NRNU) MEPhI'den mezun olan son Türk uzmanlar ile Rus çalışanların dahil olduğu 36 yaşın altındaki gençlerden oluşan çalışan grubuyla Ankara merkez ofisi çalışanları video konferans aracılığıyla toplantı yaptı.
    Toplantıya, Genel Müdür Birinci Yardımcısı NGS Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh, Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, İnsan Kaynakları Direktörü Yulia Zholobova ve Sürdürülebilir Kalkınma ve İletişim Direktörü Tatiana Klevantseva da katıldı. Toplantı, koronav irüse karşı alınan tedbirlere uygun olarak maskelerle ve sosyal mesafe korunarak yapıldı.
    Sergei Butckikh, Akkuyu NGS projesinin ilerleyişi, güncel durumu ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan inşaat aşamaları hakkında bilgiler verdi. Butckikh, ayrıca gelecekte Türkiye’nin ilk nükleer santralini devreye alma ve işletme görevlerini üstlenecek genç uzmanların, şirket faaliyetlerinde aktif bir şekilde katılım sağlamalarını umut ettiğini de vurguladı.
    İnsan Kaynakları Direktörü Yulia Zholobova ise bu yılın proje için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, bu yılın Rus nükleer endüstrisinin 75’nci, Akkuyu NGS projesi inşaatına ilişkin Hükümetlerarası anlaşmanın imzalanmasının 10’ncü ve Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’nin kuruluşunun 10’ncü yıldönümü gibi önemli olayları içerdiğini kaydetti. Genç çalışanlarla şirketin sosyal politikaları, geleceğe dair spor ve diğer sosyal etkinlikler hakkında tartışıldı. Organizasyonlar ve etkinlikler için aktif olarak yeni fikirler sunulması istendi. Zholobova, işveren temsilcisi insan kaynakları olarak çalışanlarla ile sürekli açık diyalog halinde olduklarını ve karşılaşılan herhangi bir sorunda çözüme hazır olduklarını ifade etti. Genç uzmanlar, yer değiştirme ve sosyal politika konuları ile mevcut olan Rus nükleer santrallerinde yapılan staj programlarıyla yakından ilgilenirken, şirket personeli için kültürel, spor ve sosyal etkinlikler hakkında duyurular için ek iletişim kanalları oluşturulmasını istedi.
    Toplantı sonunda bir kişinin yaşının kimlikle değil, ruh haliyle belirlendiğini kaydeden Alexey Frolov, meslektaşlarından kendini ve Sergey Butckikh'i gençlik derneğine dahil etmelerini istedi.
    Akkuyu Nükleer A.Ş.çalışanlarının sayısı bu yıl ortasında 400’ünün genç uzmanlar olmak üzere 1000’ne ulaşacak. Haziran ayında şirket çalışanları ekibine bu yıl MEPhI’den mezun 55 kişinin daha katılmasını bekleniyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow