hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’den üreticiye hayvan ve yem desteği

    Büyükşehir’den üreticiye hayvan ve yem desteği
    expand

    Büyükşehir’den üreticiye hayvan ve yem desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/ MUT (Mersin)(DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin "Hadi Köyümüze Destek Verelim Kampanyası" kapsamında Mut ilçesinde 2'si kadın 4 üreticiye hayvan ve 1 yıllık ihtiyacı olan yem verildi.
    Dağıtım için Mut İlçe Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Tarımsal ve Veterinerlik Hizmetleri  Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mut Şube Müdürü Birol Kandemir, Büyükşehir Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Üreticiler ile vatandaşlar katıldı.
    Dağıtı töreninde konuşan Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mut'ta 4 üreticiye toplamda 24'ü dişi 1 erkek olmak üzere toplam 100 hayvan ile 1 yıllık 4 ton yem ile beraber 1 yıllık aşıları  büyükşehir belediyesi olarak üreticilerimizin armağan ettiklerini belirterek, "Projemiz 5 yıllık bir proje. Geçen sene yine 60 ailemize dağıttık. Mut'ta 7 ailemize vermiştik. Bu yıl Mut'ta 4 ailemize vereceğiz. Yine Mersin genelinde 60 ailemize vereceğiz. Toplamda her yıl bin 500 damızlık hayvanı Mersin'de üretime kazandırıyoruz. Bununla beraber projemiz gereği 2 yılın sonunda bu armağan ettiğimiz üreticiler, kendilerine vermiş olduğumuz vasıftaki hayvanları büyükşehir belediyemize tekrar geri verecekler. Biz bunları başka ihtiyaç sahibi kırsalda yaşayan üreticilerimiz tekrar geri dönüşümlü vermiş olacağız" dedi.
    Hayvan desteği alan üreticilerden Ceren Tengiz'de destekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Tengiz, "Üretici olarak bu destekle gerek ev gerekse ülke ekonomisine katkı sunarak, bizlerin de birşeyler yapacabileceğimizi herkesin görmesini istiyoruz" dedi.
    Törenin ardından üreticilere hayvan, yerlerinden dağıtımı yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow