hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülnar'a, 27.5 kilometre içmesuyu hattı

    Gülnara, 27.5 kilometre içmesuyu hattı
    expand

    Gülnar'a, 27.5 kilometre içmesuyu hattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nce, Gülnar ilçesine 1 Nisan 2019'dan bu yana 27.5 kilometrelik içme suyu hattı kazandırıldı, 66 içme suyu deposunun rehabilitasyonu yapıldı.
    MESKİ'den yapılan açıklamaya göre; 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar Gülnar ilçesindeki vatandaşların içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere, toplam 27.5 kilometre içmesuyu hattı döşendi, 34 mahalledeki 66 içme suyu deposunun rehabilitasyon çalışması yapıldı. Depo bakım onarım işi kapsamında, mevcut pompaların bakımı ile depoların iç ve dış boyaları yapan MESKİ, depoların iç mekanik bakımlarını da gerçekleştirdi. Kanalizasyon çalışmaları kapsamında ise Ayvalı'ya 260, Akdeniz'e 504 ve Hacıpınar'a 410 metre olmak üzere, toplam bin 174 metre kanalizasyon hattı imalatı yapılarak, bu mahallelerin kanalizasyon sorununa son verildi.
    MESKİ Gülnar Şube Müdürlüğü de 3 bin 282 su arızasına cevap vererek, vatandaşların sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturdu. Ekipler tarafından vidanjör ile 7 bin 531 adet kanal çekimi yapıldı, 29 kanal arızası da giderildi, 28 yağmursuyu ızgara imalatı yapıldı, 314 ızgara temizliği çalışması gerçekleştirildi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow