hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülnar'da demokrasi nöbeti

    Gülnarda demokrasi nöbeti
    expand

    Gülnar'da demokrasi nöbeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin),(DHA)- MERSİN'in Gülnar ilçesinde kent protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. 
    İlçede düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, protokolün şehit aileleri ve kabirlerini ziyaretiyle başladı. Saat 21.00 sıralarında ise Hükümet Konağı önünde anma programı düzenlendi. Programa, Kaymakam Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Jandarma Komutanı Furkan Fahri Altıntaş, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
    Kaymakam Mustafa Ayvat, yaptığı konuşmada, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimini halkın püskürttüğünü hatırlatarak, "Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehadetleri Türk milletinin istiklali ve istikbali söz konusunda olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" dedi.
    Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Daha sonra darbe girişimi sırasında çekilen videoların gösterimi yapıldı, şiirler, ilahiler ve kahramanlık türküleri okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa seslenişi de sinevizyon sistemiyle programa katılanlara aktarıldı. 
    Gece saat 00.13'te ise tüm camilerden aynı anda sala okundu. Etkinliğe katılanlar, sabah ezanına kadar demokrasi nöbeti tuttu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow