hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    '1 ekmek 1 çorba' projesi artık semt pazarlarında da hizmet veriyor

    1 ekmek 1 çorba projesi artık semt pazarlarında da hizmet veriyor
    expand

    '1 ekmek 1 çorba' projesi artık semt pazarlarında da hizmet veriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen '1 Ekmek 1 Çorba' projesi, semt pazarlarında da vatandaşlara ulaşmaya başladı.
    Büyükşehir Belediyesi ekipleri, '1 Ekmek 1 Çorba' projesi kapsamında Hamidiye Mahallesi’ndeki semt pazarında yurttaşlara çorba ikramı yaparken 73 yaşındaki Şefika Karakuş’un açtığı stantta hiçbir şey satmadan oturup beklediğini fark etti. Bir kızı ve iki torunu olan Karakuş’un yanına giderek kendisiyle tanışan ekipler, Karakuş’un uzunca bir süre pazarda esnaflık yaptığını, ancak geçirdiği bir kaza sonucu ekonomik sıkıntılar yaşadığını öğrendi. Satacak herhangi bir şeyi olmamasına rağmen pazarda stant açmayı sürdüren Karakuş’a Büyükşehir Belediyesi ekonomik destekte bulunarak kendisine yardım eli uzattı ve dar gelirli Karakuş’u birinci dereceden Halk Kart sahibi yaptı. 2'nci Bölge Semt Pazarı görevlisi Şaban Akgün, Şefika Karakuş’u uzun zamandır tanıdıklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin yardım eli uzatmasına sevindiklerini ifade etti. Akgün, "26 yıldır bu pazardayım. 26 yıldan beri Şefika Teyzemiz burada. Daha önce baharatçılık yapıyordu. Çok onurlu bir teyzemizdir. Büyükşehir’in ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesinden de hem esnaf hem de gelen müşteriler oldukça memnun. Güzel bir çorba, biz de tadına baktık” diye konuştu.
    Büyükşehir Belediyesi’nin haftanın 6 günü vatandaşlara çorba ikramı yaptığı semt pazarları şöyle: "Pazartesi: Çavuşlu Mahallesi Semt Pazarı Toroslar, Salı: Toros Semt Pazarı-Yusuf Kılıç Mah. Aslan Sokak ile 83024 Sokak Üzeri. Çarşamba: 2. Bölge Semt Pazarı-Hamidiye Mah. 4207 Sokak, Kız Meslek Lisesi Yanı. Perşembe: 3. Bölge Semt Pazarı: Yeni Mah. 681 Sokak, Orman İşletmesi Üstü. Cuma: 2. Bölge Semt Pazarı: Akbelen Mah. 84054 Sokak, Stadyum Yanı. Cumartesi: 3. Bölge Semt Pazarı: Güneykent Mah. Aşık Veysel Cad. Kapalı Pazar Yeri."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow