hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    18'inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne kapalı gişe başlangıç

    18inci Mersin Uluslararası Müzik Festivaline kapalı gişe başlangıç
    expand

    18'inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne kapalı gişe başlangıç

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de, bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), ünlü piyano sanatçıları Güher-Süher Pekinel kardeşlerin kapalı gişe konseri ile başladı.
    Kültür Merkezi Opera Sahnesi'ndeki konser öncesinde selamlama konuşması yapan MUMF Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "İnanın pek kolay bir iş değil bu tür festivalleri hazırlamak ama bu konuda ne kadar başarılı olursanız olun, sanatseverlerin değerli katkıları olmasa, salonları bu akşam olduğu gibi dolup taşırmasa hiçbir festival, bizimki de inanın başarılı olmaz, olamaz" dedi. Konuşmanın ardından, müzik otoriteleri tarafından dünyanın en iyi piyanist ikilisi olarak gösterilen Güher-Süher Pekinel kardeşler, alkışlar eşliğinde çıktıkları sahnede Mozart'ın iki piyano konçertosu ve aryalarını seslendirdi. Şef Rengim Gökmen'in yönettiği 2 bölümlük konsere, MUMF Oda Orkestrası da eşlik etti.
    Biletleri günler öncesinden tükenen ve kapalı gişe olarak gerçekleştirilen konseri izleyenler, sanatçıların performansını ayakta alkışladı.
    14 Nisan Pazar günü 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' isimli konser ile sürecek olan festival, 2 Mayıs'ta Can Atilla's Masive feat Elif Gökalp konseri ile son bulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow