hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 ekiple haşere mücadelesi

    20 ekiple haşere mücadelesi
    expand

    20 ekiple haşere mücadelesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinin kırsal kesiminde haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
    Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar ile kanalizasyon dumanlaması, larva temizliği, fare, sivrisinek, haşereyle mücadele, ahırlık alanlar ilaçlanıyor. 350 bin nüfuslu Tarsus başta olmak üzere Çamlıyayla merkez ve bağlı onlarca mahalleye hizmet veren ekipler, vatandaşlardan gelen taleplere göre de lokal bölgelerde kuyu, menfez, su birikintisi gibi yerlerde ilaçlama yapıyor, mahallelerde 20 ayrı ekip görev yapıyor. 12 araçla akşam ve gece saatlerinde de sivrisinekle mücadele çalışması yürüten ekiplere ek olarak 2 kanalizasyon dumanlama ekibi de haşere ile mücadeleye destek veriyor.
    Gelen taleplere göre 1 bitle mücadele ekibi çalışırken, larva ile mücadele konusunda 2'si kent merkezinde olmak üzere 3 ekip, fare şikayetlerine göre 1 ekip ve kırsalda bulunan ahırların ilaçlanması konusunda da 1 ekip olmak üzere toplam 20 ekip çalışma yürütüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow