hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AHBİB Başkanı Arslan'dan israf önerisi

    AHBİB Başkanı Arslandan israf önerisi
    expand

    AHBİB Başkanı Arslan'dan israf önerisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Başkanı Hüseyin Arslan, gıda israfına dikkat çekerek, uzun raf ömrüne sahip kuru gıda ürünlerinde son tüketim tarihi (STT) yerine tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) uygulamasına geçilmesini önerdi.
    16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında bir açıklama yayınlayan Arslan, bakliyat ve hububat gibi kuru gıda ürünlerinde israf oranını düşürmek için STT tarihi uygulamasının esnetilmesi gerektiğini söyledi. Arslan, açıklamasında "Çünkü hububat ve bakliyat çeşitleri, böceklenene kadar rahatlıkla tüketilebiliyor. STT tüketicilerde yanlış bir bilinç oluşturuyor ve tüketime uygunluğu devam eden gıdalar çöpe atılıyor. STT yerine TETT uygulamasının derhal başlatılması gerekiyor. Dünya genelinde 690 milyon insanın açlık çektiği, 3 milyar insanın sağlıklı beslenemediği günümüzde böyle bir adımı atarak israfın önlenmesinde öncü olabiliriz" ifadelerine yer verdi.
    Başkan Arslan, Eylül ayındaki ihracatının yüzde 17 arttığını, 92.6 milyon dolarlık dış satıma imza attıklarını da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow