hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Belediyesi, kısıtlamada vatandaşların yanında olacak

    Akdeniz Belediyesi, kısıtlamada vatandaşların yanında olacak
    expand

    Akdeniz Belediyesi, kısıtlamada vatandaşların yanında olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, hafta sonu uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca; yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların gece-gündüz yanında olacaklarını söyledi.
    Akdeniz Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın başkanlığında gerçekleştirdi. Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste Akdeniz Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda işbirliğini geliştirmek ve sözleşmeler imzalamak amacıyla Kardeş Şehir Protokolü hazırlanması için Başkan Gültak'a üyelerin oybirliğiyle yetki verildi. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların zorunlu mesleki yeterlilik belgelendirilmesi amacıyla; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Akreditasyon Belgeli MEYEM'e 500 bin TL teminat mektubu verilmesi ve MEYEM ile Akdeniz Belediye Başkanlığı arasında protokol yapılarak, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'na sunulması konusunda Başkan Gültak'a yetki verilmesiyle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi.
    Her zaman olduğu gibi sokağa çıkma kısıtlamasında da vatandaşların yanında olacaklarının altını çizen Gültak, hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca; yaşlı, engelli, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların gece-gündüz yanında olacaklarını aktardı.
    Gültak, kent merkezindeki Çankaya İlkokulu'nu kreşe çevirerek geleceğe taşımak istediklerini anlattı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow