hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz’de görkemli toplu açılış töreni

    Akdeniz’de görkemli toplu açılış töreni
    expand

    Akdeniz’de görkemli toplu açılış töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçeye kazandırılan 16 mahalle ve taziye evi için toplu açılış töreni gerçekleştirilirken Yeşilçimen’de 17’nci mahalle evininde temeli atıldı.
    Açılış ve temel atma törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Ak Parti Milletvekili Hacı Özkan, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.
    Törende konuşan Elvan, Akdeniz Belediyesi’ne 2 yıl önce görevlendirme yapıldığını ve bu süre içinde ilçeye yoğun hizmet atağı başlatıldığını belirterek, "Allah'ın izniyle her bir mahalleye bir mahalle taziye evi kazandıracağız. Bütün bu hizmetler sadece 1,5-2 yıllık dönemde yapıldı. Bu süreçte Akdeniz Belediyesi tarafından tam 16 taziye evi açtı. Bugün de 17’ncisinin temelini atıyoruz. Yine aynı süreçte Akdeniz’e 220 kilometrelik sıcak asfalt kaplama yapıldı, 300 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi" dedi.
    Akdeniz ilçesinin geçmiş yıllarda hizmet alamadığını ifade eden Elvan, "Akdeniz ilçesi tam 20 yılını kaybetti. Ne yaptılar size şu 20 yıl boyunca? 15 sene HDP yönetti burayı. Devletin gönderdiği paraları ne yaptılar? Yeşilçimen mahallemiz böyle mi olmalıydı? Toroslar’a, Yenişehir’e gidiyorsunuz güzel güzel, pahalı binalar, dükkânlar ve evler. Buraya geliyorsunuz, yıkılmak üzere olan evler, gecekondular, derelere kanalizasyon akıyor, pislik içerisinde. ‘Yeter’ deyin arkadaşlar! Buraları dolaşırken üzülüyorum, içim kan ağlıyor" diye konuştu.
    Vali Su da yaptığı konuşmada, kent geneli ve Akdeniz özelinde; sağlık, eğitim ve alt ve üstyapı, ulaştırma, turizm ve tarım alanlarında ciddi hizmet ve yatırımlar yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:
    "Mersin ve Akdeniz’e verilen tüm bu hizmetlerden dolayı, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a şükranlarımı arz ediyorum" dedi. Taziye geleneğinin toplumsal hayatta taşıdığı öneme de değinen Vali Su, "Bugün devlet ve vatandaş işbirliğiyle güzel bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Bunun için Sayın Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, temelini atacağımız taziye evimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
    Belediye Başkanı Pamuk da, göreve geldiği günden bu yana belediyenin imza attığı hizmet, proje ve çalışmaları anlattı. Mahalleleri ziyaretlerinde, vatandaşlardan özelikle taziye evleriyle ilgili yoğun talep geldiğini vurgulayan Başkan Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Akdeniz’de göreve başladıktan kısa bir zaman sonra hizmete açtığımız taziye evleri sayesinde, ilçemiz sakinlerini, kışın yağmur ve çamurda, yazın da sıcaklarda, çadırlar içerisinde taziyelerini kabul etmekten kurtarmak için harekete geçtik. Sayın Valimizin önderliğinde, belediyemizin bütün imkânlarını seferber ederek her mahalleye bir mahalle evi projemizi hayata geçirdik."
    Yeşilçimen Mahallesi Taziye Evi’nin, belediye-vatandaş işbirliğiyle yapılan işlere güzel bir örnek olduğunu da dile getiren Pamuk, "Yıllardır Yeşilçimenliler tarafından talep edilen, ancak belediyeye ait arazi olmadığı mazeretine sığınılarak yapılmayan taziye evimiz, yerinin kamulaştırma bedelinin bir kısmı belediye, bir kısmı da vatandaşlarımız tarafından karşılandı. Projesi de belediyemizce yapılarak temel atma aşamasına getirilmiştir. Bu durum; sorun çözen değil, bilakis sorun ve mazeret üreten, vatandaşlarımızı çadırlara mahkûm eden yönetim anlayışından, vatandaş ve hizmet odaklı, vatandaşın emaneti olan belediye bütçesini, yine vatandaş için kullanan yönetim anlayışına geçildiğinde nelerin başarılabileceğinin en somut göstergesidir" ifadelerini kullandı.
    Konuşmaların ardından tarafından 16 mahalle evinin toplu açılışı yapılırken, Yeşilçimen Mahalle Taziye Evi’nin temeli de kurban kesilerek atıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow