hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz’de metruk binalara yıkım

    Akdeniz’de metruk binalara yıkım
    expand

    Akdeniz’de metruk binalara yıkım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, çökme riski taşıdığı için can güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkıyor.
    Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Encümeni'nde görüşülerek hukuki süreçleri tamamlanan Mesudiye Mahallesi 5116 sokak ile Yeni Mahalle 5343 sokak üzerinde bulunan 2 adet terk edilmiş yapının yıkımını gerçekleştirdi.
    Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından nedeni ile muhtarlar ve vatandaşlardan yoğun şikayetler aldıklarının belirterek, "Belediye olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması, ayrıca kent estetiğinin korunmasıdır. Bu nedenle harabeye dönmüş yapıların yıkımıyla ilgili yasal süreç, ilgili müdürlüklerimizce en kısa sürede tamamlanmaktadır. Zira harabeye dönüşen metruk yapılar, yarattığı risklerin yanı sıra, madde bağımlılarının mekânına da dönüştüğü için ayrıca toplumsal bir sorun haline de gelmektedir. Bu nedenle gerek insanlarımızı tedirgin eden gerekse de kent estetiğini bozan harabeye dönmüş binaların yıkımına yönelik mücadele ve çalışmalarımız devam edecektir" dedi.
    İlçe sakinleri yaşadıkları bölgedeki metruk yapıları 03242387954 ve 03242387955 numaralı telefonlar üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine bildirebilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow