hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz’de parklar ve yeşil alanlar bahara hazır

    Akdeniz’de parklar ve yeşil alanlar bahara hazır
    expand

    Akdeniz’de parklar ve yeşil alanlar bahara hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Akdeniz Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kent sakinlerinin uğrak yerlerinin başında gelen park ve yeşil alanlarda bakım, yenileme ve temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
    Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilkbaharın gelmesiyle birlikte kent sakinlerinin dinlenmek, eğlenmek ve güzel vakit geçirmek amacıyla ziyaret ettiği park ve yeşil alanlara yönelik hizmet ve çalışmalarını arttırdı. Farklı mahallelere yönlendirilen ekipler, ağaçların budanması ve yeşil alanların temizliği ve bakımı ile kaldırımlara atılan tarımsal atıkların ve inşaat molozlarının toplanması ve mahallelerden çıkarılması gibi hizmetleri yerine getiriyor. Sahadaki ekipler, insanların can güvenliğini tehdit eden, araç sürücülerinin görüşünü kısıtlayan ağaç dallarını da keserek olası kaza ve tehlikelerin önüne geçiyor.
    Budama çalışmalarını ve yeşil alanların bakımını gerçekleştiren ekipler, ağaç diplerini de temizleyip çapalıyor. Park, meydan, bahçe ve yeşil alanlara yönelik çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedeflenirken, belediye kendi fidanlığında ürettiği on binlerce farklı mevsimlik çiçeğin, ilçenin ve kentin dört bir yanındaki yeşil alanlara dikimini de gerçekleştiriyor.
    Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz’de yaşayan insanların kullandığı park, bahçe ve yeşil alanların temizliği, bakımı ve yenileme çalışmalarına özel bir önem vereceklerini belirterek, "Daha temiz ve sağlıklı bir kent için sahada hizmet veren tüm ekiplerimizle seferber olduk. Ekiplerimiz, koordineli bir şekilde Akdeniz'e kesintisiz ve yoğun şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Amacımız, park ve yeşil alanları kullanan vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda günlerini geçirebilmelerini sağlamaktır. Akdeniz’de yaşamı güzelleştiren, vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıran hizmetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden hakkaniyetli yararlanması amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaliteli, yaşanılır, düzenli ve sağlıklı bir kent için belediyecilik anlamında ihtiyaç duyulan hizmet, proje ve çalışmalarımıza aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow