hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arıtma tesisinde kapasite artırımı

    Arıtma tesisinde kapasite artırımı
    expand

    Arıtma tesisinde kapasite artırımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nde kapasite artırımına gidileceğini söyledi.
    Başkan Seçer, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi'nde bir dizi incelemelerde bulundu. Atıksu arıtma tesisi ile mahalledeki sahil bandını gezen Seçer, Karaduvar için güzel projeler geliştirdiklerini belirterek, yapılması planlanan çalışmalardan söz etti. Yağışlı havalarda arıtma tesisinde kapasite sorunu yaşandığını belirten Seçer, "Gerekli çalışmalar yapılıyor. 2020 yılının Şubat ayında projesi hazır olacak. Akabinde inşaat ihalesine çıkacağız. Maksimum 3 yıl içerisinde inşaatı tamamlamayı düşünüyoruz. Kapasite sorunu aşılacak. Çevre ve halk sağlığı için biz bu işi çözeceğiz. Havuzların üzerini kapatarak kokuyu önleyeceğiz" dedi.
    Sahil bandındaki düzenleme çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydeden Seçer, "Detaylı projeleri beklemeden, Karaduvar'ın çehresini değiştirecek dokunuşlara başlayacağız. Kaldırımları yapalım, yollar köstebek yuvası olmaktan çıksın. Karaduvar'ın batı tarafında bize ait 10 dönümlük bir yerimiz var. Vatandaşlarımızın vakit geçireceği spor alanlarının olacağı bir park alanı planlamışlar ama bunun üzerinde oynayacağız. Mahalle sakinlerinin fikirlerini alarak bölgeye güzel bir park yapacağız. Karaduvar, insanların çocukları ile vakit geçirecekleri, akşam turunu, günlük streslerini atabilecekleri bir bölge haline gelecek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow