hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Mersin'e gelişi kutlandı

    Atatürkün Mersine gelişi kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Mersin'e gelişi kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de 17 Mart Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 99'uncu yıl dönümü kutlandı.
    İlk olarak Mersin Tren Garı’nda başlayan programda, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Ardından Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde, protokol üyeleri tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılandı. İçinde gazilerin bulunduğu tren, Mersin Garı’na geldikten sonra bir gazi tarafından Türk bayrağı Vali Ali İhsan Su’ya teslim edildi.
    Protokol üyeleri, gazilerden oluşan temsili heyet, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar coşkulu bir şekilde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende ise Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Kutlama programında öğrenciler tarafından şiirler okunurken, halk oyunları ekibi de gösterilerini sergiledi.
    Vali Ali İhsan Su, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e teşrifinin yıl dönümünün coşkuyla kutladığını belirterek, "Tabii Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e Sahip Çıkınız!' sözünden hareketle ilimizi daha da kalkındırmak ve geliştirmek için her sektörde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum. Tüm Mersinli hemşerilerime en kalbi sevgi ve saygılarımı ifade ediyorum' ifadelerini kullandı.
    TARSUS'TA DA KUTLANDI
    Tarsus ilçesinde de Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 99’uncu yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. İlk olarak Tarsus Tren Garında Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan programda, kentin çeşitli okullarından öğrenciler katılım sağlayarak şiirler okudu. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan halk oyunları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi. Hatıra fidan dikiminin de yapıldığı program, Cumhuriyet Meydanına Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş ile devam etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow