hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukatlara ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ anlatıldı

    Avukatlara ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ anlatıldı
    expand

    Avukatlara ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Barosu ve Türkiye Barolar Birliği işbirliğinde, ‘İcra İflas Hukuku ve Konkordato’ konulu seminer düzenlendi.
    Samsun Barosu üyesi Av. Refik Moral’ın sunumuyla Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen seminere, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar, stajyer avukatlar ve icra müdürleri katıldı.
    Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Yeşilboğaz, avukatlar hangi davayı alırsa, hangi bölümde uzmanlaşırsa sonuçta icraya gelmek zorunda olduğunu belirterek, " Çünkü devletin en son evi, icra evidir. Bir hakkın teslimini icra yapar. İcra Müdürlüklerinde yapılan işlerin nasıl yürütüldüğünü bilmek zorundayız. 2004 yılına kadar konkordato bizim yasal mevzuatımızda hakim bir ilkeyken ve uygulanırken, 7101 Sayılı İcra İflas Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle iflasın ertelenmesi müessesesi kötüye kullanılarak, alacaklıların zarara uğramasına neden olan bir sistem haline geldi ve kangren haline dönüştü.  Yeni bir kanun çıkarılarak, yeni bir düzenleme yapıldı ama bir süre sonra o kanunda da birtakım değişiklikler yapıldı" dedi. Yapılan değişiklikler nedeni ile birçok avukatın da konu ile ilgili olarak eğitim aldığını ifade eden Yeşilboğaz, "Daha sonra eğitimleri de kanunda yapılan değişiklikler nedeniyle geçersiz kılındı. Meslektaşlarımızın o eğitimlerini, ek eğitimle takviye edeceğiz ve sertifikalarını vereceğiz. Umarım 7101 Sayılı İcra İflas Kanununda yapılan bu değişiklikler, uygulamanın son halidir" diye konuştu.
     Daha sonra yaptığı sunumuyla 7101 Sayılı İcra ve İflas Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler veren Av. Refik Moral, konkordato ilan eden şirket sayısının 3 bini aştığının bilgisini vererek, "Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıyı İcra İflas Kanunu ile geçeceğiz. Başka geçiş yolu yok Türkiye’deki dar boğazdan çıkış yolu sadece budur" ifadesini kullandı.
    Seminerin ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Moral’a seminer nedeni ile bir plaket vererek teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow