hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayfer Yılmaz: Bu seçim çok farklı bir seçim

    Ayfer Yılmaz: Bu seçim çok farklı bir seçim
    expand

    Ayfer Yılmaz: Bu seçim çok farklı bir seçim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin Demokrat Partili (DP) Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, "Mersin'de bu seçim bir demokrasi ayıbına dönüştü. Bu nedenle bu seçim çok farklı bir seçim" dedi.
    Yılmaz, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala açıklamalarda bulundu. Pazar günü yapılacak olan seçimin yerel yönetimler seçimi olmaktan çıktığını ifade eden Yılmaz, "Ankara bunu bir beka meselesi haline getirirken Mersin'de bu seçim bir demokrasi ayıbına dönüştü. İnsanların seçme ve seçilme haklarının önüne, Burhanettin Kocamaz'ın önüne çok farklı bir şekilde, programlanmış bir şekilde engeller koyuldu. Bunu yaparken bir başka alternatifin doğabileceğini düşünmediler. Benim gelmemle birlikte başta Kocamaz olmak üzere tüm Mersin halkının destekleri ile karşılanmam bütün hesaplarını bozdu" diye konuştu.
    25 gündür Mersin'i dolaştığını ve yoğun bir ilgi ile karşılaştığını aktaran Yılmaz, "İnsanlarda bu yaşananlara ve bu rezaleti Mersin'e yaşatanlara karşı da çok büyük tepki var. Merkezden kırsala, en ücra, en uzak noktalarda yaşayan vatandaşlarımız bile bu seçimde yerel hizmetten ziyade yaşananlar nedeniyle demokrasiye sahip çıkmak için bizlere destek veriyor. Her kesimden insan, 'Biz vefalıyız, benim hakkıma tecavüz edildi ve ben bu saatten sonra demokrasi davamın peşindeyim' diyor. Bu nedenle bu seçim çok farklı bir seçim" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow