hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yardımcısı Kaymakçı yatırım için Balkanları hedef gösterdi

    Bakan Yardımcısı Kaymakçı yatırım için Balkanları hedef gösterdi
    expand

    Bakan Yardımcısı Kaymakçı yatırım için Balkanları hedef gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de iş dünyası temsilcileriyle buluşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı pazar çeşitlemesine gidilmesinin önemine dikkat çekerek Balkan ülkelerini hedef gösterdi. Önümüzdeki süreçte bu ülkelerin AB'ye girme olasılıklarını hatırlatan Kaymakçı, imkanı olan firmaların burada yatırım yapabileceğini söyledi.

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ı ziyaret etti.  Başkan Kızıltan'a Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Taş ile Ahmet Belice'nin eşlik ettiği ziyarette Mersin Yatırımcı İş insanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş ve yönetimi ile 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz da hazır bulundu.

    Görüşmede, Bakan Yardımcısı Kaymakçı, dünyada yaşanan gelişmeleri özetleyip bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerek Ortadoğu, gerek Avrupa, gerekse Afrika pazarlarında yaşananları değerlendiren Kaymakçı, Mersinli yatırımcıların güçlü oldukları Irak pazarında daha da büyümeleri gerektiğine dikkat çekerek, yatırım için Balkan ülkelerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki süreçte bu ülkelerin AB'ye girme olasılıklarını hatırlatan Kaymakçı, imkanı olan firmaların burada yatırım yapabileceğini kaydetti. Aynı zamanda yurt dışı kaynaklı destekler hakkında da bilgi veren Kaymakçı, ardından Mersin iş dünyasının taleplerini dinledi.  Kaymakçı, 8-13 Kasım 2020’de Mersin'de düzenlenecek olan Turunçgil Kongresi'ne destek sözü de verdi.

    Ziyarette Başkan Ayhan Kızıltan ise, iş dünyasının dünyanın hiçbir coğrafyasındaki iş insanlarıyla sorun yaşamadığına dikkat çekti ancak hükümetler arası gerginliklerden etkilendiklerini dile getirdi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın önemli imkanlara sahip olduğunu ve bu bölgedeki zenginliğin iyi kullanılması halinde tüm dünyaya yeteceğini kaydeden Kızıltan, "Türkiye bu konuda bir strateji geliştirmeli ve bu noktada sizlere büyük görevler düşüyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow