hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkçı kadınların yaşamı sergi oldu

    Balıkçı kadınların yaşamı sergi oldu
    expand

    Balıkçı kadınların yaşamı sergi oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’DE Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından EFIAP unvanı verilen fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Demir’in 1,5 yıldır fotoğrafladığı iki balıkçı kadının yaşamını konu alan sergi büyük ilgi gördü.
    Ali Rıza Demirin ‘Pullu Kadınlar’ adlı sergisi Mersin Deniz Müzesi’nde açıldı. 47 fotoğrafın yer aldığı sergi büyük ilgi görürken 15 Mart tarihine kadar fotoğraf severlerin beğenisine açık kalacak.
    Silahlı Kuvvetler’en emekli olduktan sonra Mersin’e yerleşen Ali Rımaz Demir, sergide aldığı tepkilerin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Emekli subayım. Okul hayatımda da meslek hayatımda da her anımda fotoğraf oldu, ne yaptıysam fotoğraf yanında ilerledi. Görev nedeniyle İzmir, İstanbul ve Mersin’de hayatımı geçirdim. 2017 yılında emekli olunca Mersin’e yerleştim. Burada yaşadığım sitenin yakınlarında, bölgedeki herkesin yakından tanıdığı, sahilde balık temizleyen 60’lı yaşlarındaki Gülsüm Çeyiz ve 40’lı yaşlarındaki Hülya Ceviz’i tanıdım. Sohbetlerle hayatlarının derinine indikçe onların hikâyelerini fotoğraflarımla anlatmaya karar verdim. 1,5 yıl boyunca aralıksız fotoğraflarını çektim. Yüzme bilmeyen ama hayatlarını denizden kazanan iki kadının hikâyesini belgesel tadında fotoğraflayarak, sanatseverlerle buluşturdum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow