hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baro’dan Başkan Seçer’e insan hakları teşekkürü

    Baro’dan Başkan Seçer’e insan hakları teşekkürü
    expand

    Baro’dan Başkan Seçer’e insan hakları teşekkürü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, İnsan Hakları Haftası kapsamında ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler için teşekkür etti.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, insan hakları konusunda toplumda bir farkındalık oluşması için Mersin Barosu ve Karikatürcüler Derneği ile ortak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Mersin demokrasinin özümsendiği bir kent. Çok farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip, kültürel yapıya sahip. Eğitim düzeyi, diğer illerle mukayese ettiğiniz zaman, Türkiye standartlarına baktığınız zaman son derece iyi durumda. Bunlar olduğu zaman da insan hakları kavramı çok daha farklı değerlendiriliyor böyle toplumlarda. Biz de belediye olarak sizlerin önemli katkısıyla, Baromuz’un ve Karikatürcüler Derneği’nin katkısıyla bir dizi etkinlikler yaptık. Çok değerli yazarlarımız, fikir adamımız, düşünce adamımız burada değerli fikirler verdi. Değerli toplantılar yaptılar. Sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
    Türkiye’de en yoğun tartışılan konuların başında insan hakları kavramının geldiğini ifade eden Başkan Seçer, "Bugün de Türkiye’de en yoğun sorgulanan iki unsur demokrasi ve hukuk devleti anlayışı. Bizlerin bu konuda önemli görevleri var. Bizler siyasetçiyiz. Bizler seçilmiş, ülkeyi yöneten insanlarız, ülkenin geleceğini şekillendiren insanlarız. Elbette ki bir belediye başkanı olarak bir başına görevim kentin fiziki koşullarına yönelik hizmet yapmak olmamalı. Türkiye’nin içinde bulunduğu bütün konulara sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak benim de eğilmem lazım. Eğer Türkiye’de bir demokrasi sorunu yaşanıyorsa, insan hakları sorunu yaşanıyorsa, benim de söyleyecek sözüm olmalı. Bunu da yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.
    Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da bugüne kadar İnsan Hakları Haftası etkinliklerini kendi içlerinde yaptıklarını,  Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği etkinliklerle bütün şehre açıldığını söyledi.
    Baro Başkanı Yeşilboğaz, Başkan Seçer’e insan hakları konusundaki duyarlığından dolayı üzerinde baronun simgesinin olduğu bir tabak hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow