hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Engin: Turizm bölgelerimize sahip çıkılmıyor

    Başkan Engin: Turizm bölgelerimize sahip çıkılmıyor
    expand

    Başkan Engin: Turizm bölgelerimize sahip çıkılmıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, il sınırları içinde bulunan turizm bölgelerine sahip çıkılmadığını söyledi.
    MESİAD, uzun süre kalan kar miktarı ile kayak turizmi açısından önemli bir yer olacağı düşünülen Tarsus’taki Karboğazı Turizm Bölgesi’ni ziyaret etti. Bölgesel Çukurova Havalimanı projesinin tamamlanması sonrasında Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi hakkında da önemli değerlendirmeler yaptı. MESİAD Başkanı Hasan Engin, projelerin biran önce Mersin’e kazandırılabilmesi için yerel yönetimlerin ve hükümetin desteklerini beklediklerini belirterek, "Biz Karboğazı’nın kayak tesislerini, turizm projelerini biran önce bölgemizin amacına uygun hizmete girmesini bekliyoruz. Burada yerel yöneticilerin ve hükümetimizin de desteğini bekliyoruz. Çukurova Havalimanı’nın bitmesiyle beraber, özellikle bölgesel bir kayak tesisi olmasını da istiyoruz. Burada muhteşem bir kar kalitesi var, uzun süre kalan bir kar var. Bölge turizm tesislerine çok uygun. Özellikle spor alanları, Rehabilitasyon Merkezleri, Sanatoryum Merkezleri bakımından çok önemlidir. 1400-2000 kot arasında 6 adet kayak pistleri yapılabilir, teleferik olabilir" dedi.
    Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi hakkında da konuşan Engin,"Proje için özellikle tahsis edilmiş bir alan, binlerce dönümlük alanımız var. Bölgesel Çukurova Havalimanı'na da çok yakın bir bölge. Bakir bir sahili ve plajı var. MESİAD olarak iki üç defa bölgeye ziyaret ettik. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da burada açılışa katılarak, temel atma töreni yaptı. Tahsis sahiplerinin bir an önce gelmesini eğer gelmezlerse de yerel turizmci şirketlere, yatırımcılara tahsis edilmesini istiyoruz. Hatta yabancı yatırımcılara da tahsis edilmesini istiyoruz. Başka bir alanımız yok. Eğer turizmi savunuyorsak, Mersinliler bu projelere sahip çıkmalıdır. Yerel yöneticiler, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de buna öncülük etmelidir. MESİAD olarak bunu yıllardan beri dile getiriyor ve projelere sahip çıkıyoruz. Çoğu projeler gerçekleşti, çoğu da gerçekleşme aşamasında. Bunların da yatırıma dönüşmesini ve bölge ekonomisinin hizmetine sunulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow