hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Seçer, DSİ ve İLBANK yetkilileri ile buluştu

    Başkan Seçer, DSİ ve İLBANK yetkilileri ile buluştu
    expand

    Başkan Seçer, DSİ ve İLBANK yetkilileri ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, kent için büyük önem arz eden 2 projeyle ilgili olarak, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve İLBANK yetkilileriyle bir araya geldi.
    Berdan Nehri'nin Pamukluk Çayı ve Cehennem Deresi kolu üzerinde sulama, içmesuyu ve enerji maksatlı olarak kullanılacak olan Pamukluk Barajı'nın 2021 yılında tamamlanması hedefleniyor. Hem sulama hem içmesuyu amaçlı kullanılacak olan baraj, yıllık 282 milyon metreküp su depolama hacmi ve 128 milyon metreküp içmesuyu kapasitesine sahip olacak. Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçeleri ile Merkez, Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe ile civar mahallelere 2050 yılına kadar içmesuyu temin edecek.
    Yaklaşık 165 milyon TL yatırım bedeli ile arıtma tesisi ihtiyacı gerektirmeyen memba kalitesindeki Otluca kaynağından 44 kilometre uzunluğunda cazibeli isale hattı ile merkez mahalleleri ve Anamur'daki 28 mahallenin  içmesuyu teminini sağlayacak 'Anamur İçmesuyu İsale Hattı Projesi'nin mevcut kredi/hibe paketleri kapsamına alınabilmesi adına gerekli çalışmalar devam ediyor.
    GELECEK BİR ASRI KURTARIRIZ
    Pamukluk Barajı'nın önemini vurgulayan Başkan Seçer, "DSİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan'dan da bu konuya destek olmalarını rica ettik. Biz suyu Tarsus'tan sağlıyoruz, Berdan havzasından ve elektrik enerjisi kullanarak. Bu da bizim maliyetlerimizi artırıyor. Oradan buraya gelene kadar suyun zaten yarısı kayboluyor. Bu önemli bir durum. Eğer Pamukluk Barajı'ndan Mersin'e temiz içmesuyu sağlarsak çok muazzam bir iş olur. Gelecek bir asrı kurtarırız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow