hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Seçer, yeni temizlik araçlarını kadın işçilerle birlikte denedi

    Başkan Seçer, yeni temizlik araçlarını kadın işçilerle birlikte denedi
    expand

    Başkan Seçer, yeni temizlik araçlarını kadın işçilerle birlikte denedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent temizliğinde kullanılmak üzere filoya katılan yeni hafif araçları temizlik işçisi kadınlarla birlikte denedi.
    Kent temizliği konusunda farkındalık yaratmak için “Kenti Mis” projesini başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, temizlik çalışmalarını daha hızlı ve etkili yapmayı sağlayacak yeni araçları da sahaya sürmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı filosuna katılan, kent içi temizlikte ekiplerin daha hızlı olmasını sağlayacak 4 adet hafif temizlik aracının ilk denemelerini kadın işçilerle birlikte sahada yaptı. Başkan Seçer, elektrikli süpürge mantığıyla çalışan kent içi temizlik aracını bir süre kullandı, diğer araçların çalışma prensipleri hakkında daire başkanlarından ve çalışanlardan bilgi aldı.
    Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kent içi temizlik işlerinde çalışan kadın işçilerle sohbet eden Başkan Seçer, “Kentimizin temizliğini borçlu olduğumuz kadınlarımızla beraberiz, emekçilerimizle beraberiz. Onların ellerine sağlık. Teşekkür ediyoruz. Güzel işler yapıyorsunuz.Vatandaş da memnun. Vatandaş memnuniyetini söylediği zaman ben daha çok mutlu oluyorum. Sizler adına da mutlu oluyorum. Kadromuzu artıracağız. Kadınlarımızın sayısı artıyor. İlçelerimizde de çevre bakımını, park ve bahçe temizliğini kadınlarımıza bırakmayı düşünüyoruz. Sizler iyi bir örnek oldunuz. Sizlerle bir uygulamayı görelim istedik ve bu sonucu alınca tüm Mersin’de, bütün ilçelerimizde bu işleri kadınlarımız yapsın istiyoruz” dedi.
    Başkan Seçer, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile esnaf dernekleri koordinesiyle belirlenen ve ilk aşamada 25 seyyar satıcıya verilen araçları da inceledi. Belediye tarafından araç verilen 25 esnafın, Kültür Park’ta, belediye tarafından gösterilen noktalarda satış yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, bir yandan parka gelen vatandaşların yiyecek, içecek ihtiyaçlarının karşılanacağını, bir yandan da parkın daha temiz ve düzenli olmasının sağlanacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow