hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Tarhan görevde 6 yılını değerlendirdi

    Başkan Tarhan görevde 6 yılını değerlendirdi
    expand

    Başkan Tarhan görevde 6 yılını değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MEZİTLİ Belediye Başkanı Neşet Tarhan, görevde bulunduğu 6 yıllık süreyi değerlendirdi. İlk 5 yıllık dönemde çalışmalarının öznesini kadınların oluşturduğunu ifade eden Başkan Tarhan, ikinci beş yıllık dönem için ise çocukları hedef aldıklarını söyledi.
    Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine karşın projelerini başarıyla hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tarhan, Mezitli’ye değer katmaya ve yeni hizmetler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.  İlk 5 yıllık dönemde çalışmalarının öznesini kadınların oluşturduğunu ifade eden Başkan Tarhan, ikinci beş yıllık dönem için ise çocukları hedef aldıklarını bildirdi
    Mezitlili kadınların başarılarını dünyaya duyurmayı başardıklarının altını çizen Başkan Tarhan, “Geçtiğimiz 5 yılda yapacağımız çalışmalarının öznesini ‘kadınlar’ oluşturacak demiştim. 9 Kadın Üretici Pazarındaki 650 üretici kadınımız ile tüketicimizi buluşturduk. Halkımız daha temiz, daha ucuz, daha organik sebze/meyveye ulaşmış oldu. Kadınlarımıza cesaret geldi, özgürleşti. Daha da önemlisi üreterek özgürleştiler” dedi.
    Kent merkezinde 60 jakaranda koruluğu oluşturarak kentin havasını değiştirdiklerini hatırlatan Başkan Tarhan, başlattıkları Kentsel Tarım Hamlesi hakkında da bilgi verdi. Başkan Tarhan, şunları söyledi:
    “Bir tarafta kentsel tarım dünyanın gündeminde ve önemini giderek daha çok arttırırken; diğer taraftan küresel salgın gösterdi ki, artık insanlar temiz ve ucuz gıdaya daha kolay erişmek istiyor. Gelişmiş ülkelerde kent tarımı kapsamında balkonlarda, çatılarda, kaldırımlar da dahil sebze üretirken halk artık üretimin doğrudan içine girmekte, çocuklar dahil her yaştaki insanlar daha organik sebze üretimi ile gereksinimlerini karşılıyor. Özellikle çocuk yaştan itibaren üretimin önemi anlaşılıyor. Mezitli’de kentsel tarım olgusunu belediyemiz desteğiyle kurulan Üretici Kadın Kooperatifi ile gerçekleştiriyoruz. Bu olguya zaman zaman Mezitli Kent Konseyi de dahil oluyor. Bu bağlamda Mezitli şanslı bir ilçe. Kent merkezindeki büyük imarlı parsellerin büyük bölümü bir şahsa ait. O kişinin arsalarına inşaat yapıncaya kadar üretime izin vermesi belediyemize olan güvenin bir sonucu olmuştur. Bugüne kadar sadece bir kişinin kent merkezinde apartmanlar arasındaki 60 dekar arazisine Kadın Kooperatifimiz mısır ekimi gerçekleştirdi. Kooperatif ayrıca enginar ve salep üretimi gerçekleştirdi” dedi.
    MEZİTLİ’DE DÖNÜŞÜM YAPARAK BÜYÜK BİR AİLE HALİNE GELDİK
    Mezitli’de bir dönüşümün başlamış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Artık Mezitli Belediyesi ve halkı; haksızlıklara direnen, hazine arazilerine, ormanlarına sahip çıkan, doğayı çevreyi her zaman ön planda tutan, siyasal düşünce farklılıklarını Demokrasi ve Cumhuriyet paydasında birleştiren, birlikte yürüyen, birlikte türkü söyleyen büyük bir aile olmuştur” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow