hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye otobüsüne binen her yolcuya ücretsiz maske

    Belediye otobüsüne binen her yolcuya ücretsiz maske
    expand

    Belediye otobüsüne binen her yolcuya ücretsiz maske

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kendi olanaklarıyla ürettiği maskeleri, belediye otobüsleri ve pazar yerlerinde vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladı.

    Maskelerin, çalışmak zorunda oldukları için evlerinde kalamayan vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırıldığı ilk nokta belediye otobüsleri oldu. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın uygulaması kapsamında, otobüslerin biniş kapısına monte edilen aparata, otobüsün alacağı yolcu kapasitesi göz önünde tutularak maskeler konuldu. Belediye otobüsüne binen vatandaşlar, ellerine dezenfektan sürdükten sonra bu kutudan maskelerini alarak  yolculuğa devam edebiliyor.

    Otobüs sürücüleri, binen her yolcunun ellerini dezenfekte etmesi ve maske alması konusunda vatandaşları uyarıyor. Böylece otobüsteki tüm yolcuların maske takması sağlanıyor. Vatandaşlar, otobüsten indikten sonra da bir süre daha maskeyi kullanmaya devam edebildikleri için, maske takılmasının günün her saatine, şehrin her noktasına yayılmasına destek sağlanmış oluyor.  Otobüse binerken yüzünde maske olan yolcular da eğer ihtiyaç duyuyorlarsa otobüste ücretsiz olarak verilen bu maskeden alabiliyor.

    Marketlerde, pazar yerlerinde maske takmanın zorunlu hale getirilmesi üzerine bu alanlarda da maske talebinde büyük artış oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için maske üretim ve dağıtım planını yeniden oluşturdu. Vatandaşların maske bulmakta zorlanmaması ya da çok yüksek fiyattan maske almak zorunda kalmaması için pazar yerlerinde maske dağıtımı yapıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan ekipler, semt pazarlarındaki vatandaşlara maske dağıtmaya başladı. Zabıta yetkilileri, ayrıca pazarcıların maske takıp takmadığını, eldiven kullanıp kullanmadığını denetledi. Zabıta, alışveriş yapan vatandaşları da pazar yerleri, marketler gibi toplu alanlarda maskelerini takmaları konusunda uyardı.

    Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetleme Zabıta Şube Müdürü Vekili Sadık Uysal, pazar yerlerinde maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. Uysal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin pazar yerlerinde maske dağıttığını, vatandaşları sosyal mesafe konusunda bilgilendirdiğini ve satıcıların hijyen şartlarına uyup uymadığını denetlediğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow