hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir 9 ayda 126 bin 509 ton sıcak asfalt döktü

    Büyükşehir 9 ayda 126 bin 509 ton sıcak asfalt döktü
    expand

    Büyükşehir 9 ayda 126 bin 509 ton sıcak asfalt döktü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayından itibaren cadde, bulvar ve sokaklarda 71 bin 60 ton sıcak asfalt kullanarak 56.4 kilometre sıcak asfalt kaplama çalışması ile 55 bin 449 ton sıcak asfalt kullanarak asfalt yama çalışması gerçekleştirdi.
    Yalnızca merkez ilçelere değil, Mersin’in en ücra köşelerine kadar asfalt hizmeti götüren Büyükşehir ekipleri, Nisan ayından itibaren cadde, bulvar ve sokaklarda 71 bin 60 ton sıcak asfalt kaplama çalışması ile birlikte 55 bin 449 ton sıcak asfalt kullanılmak üzere asfalt yama çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait yol asfalt şantiyesine bulunan 200 ton kapasiteli plentile asfalt ihtiyacını karşılayan ekipler, yakında onarılarak hizmete alınacak olan 100 ton kapasiteli plentile vatandaşların asfalt talebini daha hızlı karşılayacak. Ayrıca, ekipler tarafından yaya ve yol güvenliği çalışmaları kapsamında 35 bin 445 metrekare kaldırım yapım çalışması ile birlikte kırsal bölgede ihtiyaç olan yollarda 60 km 1. kat asfalt sathi kaplama, 65 km 2. kat asfalt sathi kaplama, 332 km stabilize bakım çalışmaları ve 1743 km yol banket bakım çalışmaları yapıldı. Kış dönemi içerisinde ise muhtelif yollarda Sanat Yapıları yapım çalışmaları kapsamında 4 bin 581 metre muhtelif ebat ve çaplarda büz vebaks yerleştirme işleri gerçekleştirildi. Kış aylarının gelmesi ile birlikte Mersin’in yüksek kesimlerinde kar yağışından dolayı kapalı olan yollarınulaşıma açık tutulması için de yoğun çaba sarf eden ekipler,toplamda 201 km karla mücadele çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri gerçekleştirdiği dere ıslah çalışmaları ile de yağışlı havalarda oluşabilecek sel ve taşkınların önüne geçiyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz İlçesi’nde Deli Çay Deresi, Ataş Deresi, Serbest Bölge Trapez Kanalı, Mezitli İlçesi’nde Mezitli Deresi, Tarsus İlçesi’nde Atalar Deresi, Toroslar İlçesi’nde Yalınayak Deresi, Çavuşlu Deresi, Yenişehir İlçesi’nde Gökçebelen, Çiftlik, Afet Evleri, Yenişehir, Menteş Derelerinde toplamda 22 km dere ıslah çalışmaları yapıldı. Vatandaşlardan gelen en yoğun taleplerin arasında yer alan asfalt ve yol talebini en kısa sürede yerine getirmek için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri,vatandaşların yanı sıra mahalle muhtarlarından gelen talepleri de değerlendiriyor.

    Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin ili genelinde Büyükşehir’in görev, yetki ve sorumluluk alanında bulunan meydan, bulvar, cadde ve anayollardarutin olarak sürdürdükleri asfalt çalışmalarının yanı sıra yaptıkları saha kontrollerinde altyapı kuruluşlarınca gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında tahrip edilmiş olan yerlerde de gerekli bakım ve onarım çalışmalarını sürdürecek.

    Ayrıca kırsal bölgelerdeki mahallelerde yapılması gereken greyderli bakım, stabilize bakım ve onarım, tesviye, karla mücadele çalışmaları da dâhil olmak üzere, bakım ve onarım çalışmaları, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir şekilde devam ettirilecek. Bununla birlikte İmar Planı’nda yol olarak gösterilen ve kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilmiş olan yerlerde yeni yol açma çalışmaları yapılması da planlanıyor. Bu çerçevede 2020 yılında yapımı bitirilecek şekilde planlanan Akdeniz, Erdemli ve Mut ilçesinde 8 adet menfez yapım işi ile birlikte Mut ilçesinde Fatma Türkon Caddesi’ndeki DSİ kanalı üzerinde 1 adet köprü yapım işi, Erdemli İlçesi’nde Hüsametli ve Veyselli grup mahalle yolunda Mergin Köprüsü yapım işi, Toroslar İlçesi’nde Çandır Mahallesi’ne menfez yapım işi, Mezitli İlçesi, Demirışık Mahallesi’ne istinat duvarı yapım işi ile birlikte muhtelif ilçelerde kaldırım düzenleme işlerinin ihale çalışmalarına başlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow