hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi mola evleri açıyor

    Büyükşehir Belediyesi mola evleri açıyor
    expand

    Büyükşehir Belediyesi mola evleri açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, engelli bireyler için yeni Mola Evleri açacaklarının müjdesini vererek, 'Daha önce bir Mola Evi açılmış. Çok sürdürülebilir, etkin bir yer değil. Orayı kapattık ama şimdi yenisi hizmete giriyor" dedi.
    Başkan Seçer, dezavantajlı yurttaşlara hizmet ederken bunu bir himmet ya da lütuf gibi göstermeden yapmaları gerektiğini aktararak, “Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlete yaraşan da tüm bireylerini, özellikle dezavantajlı bireylerini korumak, kollamak, onların annesi, babası olmak, onlara her konuda yardımcı olmak ya da beraber olma zorunluluğu getiriyor. Biz de Belediye olarak bir kamu kurumuyuz. Bunu yapmakla mükellefiz. Bunu yaparken de Belediye Başkanı olarak böyle bir irade ortaya koymanız lazım” dedi. Seçer, daha etkin ve hızlı hizmet verebilmek adına 2 daire başkanlığını birleştirerek, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye devam ettiklerini anlatıp, kamuoyunda Engelliler Daire Başkanlığı’nın kapatıldığı yönündeki yanlış bilgilere açıklık getirdi.
    Mola evleri konusunda da bilgi veren Seçer,şunları söyledi:
    “Daha önce bir Mola Evi açılmış. Mola Evi olsun diye açılmış. Çok sürdürülebilir, etkin bir yer değil. Orayı kapattık ama şimdi yenisi hizmete giriyor. Toroslar’da hazır. Çalışma sistemini değiştirdiler. Sizlerden müracaat alacaklar. Haftada 250 vatandaşımıza hizmet verecek. Kısa süre pilot çalışmayı göreceğiz, eksiklerimizi not alacağız. Yine Yenişehir’de bir yer var. Oranın tahsisi için çalışalım dediler. Dün toplantı yaptık. Sizin konunuz da konuşuldu. Orayı bir görelim birkaç ay içerisinde ikinci Mola Evimizi de oradaki eksiklikleri görerek yapalım. Sistemi değiştiriyoruz. Bize müracaat edecek, kayıtları alacağız, bir dosya vereceksiniz, bazı engelliler ilaç kullanıyor. Biz bütün bu sağlık konusundaki bilgilerini alacağız ve randevu ile yapacağız. Sabah 08.00, öğleden sonra 15.30-16.00’da en geç gelip almanız lazım gibi bir sistem oluşturuyor arkadaşlar. Bunu da hizmete alacağız. Beraber yapacak çok işimiz var. Sizin derdinizi siz benden daha iyi bilirsiniz.”
    Dernek başkanlarının Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne gidişlerde sıkıntı yaşadıkları ve bu yüzden servis talep etmeleri üzerine Başkan Seçer, o noktaya bir servis koyacaklarını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow