hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir kurslarından onlarca doktor, avukat, öğretmen adayı çıktı

    Büyükşehir kurslarından onlarca doktor, avukat, öğretmen adayı çıktı
    expand

    Büyükşehir kurslarından onlarca doktor, avukat, öğretmen adayı çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri sayesinde köklü üniversitelere yerleşme hakkı kazanan öğrenciler, meslek sahibi olabilme adına hayatlarındaki ilk adımlarını attı.
    Mersin merkezin yanı sıra Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut, Erdemli ve Aydıncık olmak üzere 8 noktada 4 bin 334 öğrenciye hizmet verilen Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri sayesinde yüzlerce öğrenci, pek çok köklü üniversiteye yerleşti ve meslek sahibi olabilme adına hayatlarındaki ilk adımlarını attı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde ücretsiz eğitim alabilen yüzlerce öğrenci, dilediği bölümleri kazandı. Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelere yerleşen yüzlerce öğrenci Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gururu oldu.
    Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Mehmet Cesim Denli, bu yıl sınava ikinci kez girdiğini belirterek, “Kazandığım için mutluyum. Burada bizimle çok ilgilendikleri için hocalarıma çok teşekkür ederim. İsteyen öğrenciler için gayet de çaba sarf ederek, onların her istediğine koşan hocalar var. Bu yüzden bir daha teşekkür ediyorum. İnsan isteyince burada her şeyi yapabilir. Tıp kazanacağımı bekliyordum, bu yüzden mezuna kalmıştım” dedi.
    Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanan Hacer Baz ise “Büyükşehir'in Kurs Merkezi’nden çok memnundum. 20 bin 439’du sıralamam. Öğretmenlerle aram iyiydi. Diş hekimliği bekliyordum ve beklediğim yer geldi.  Evde çalışmaktansa arkadaşlarla beraber olunca daha çok motive oluyorsun. Arkadaşlar çalıştığında ben de çalışıyordum. Üniversiteye giriş sınavına ikinci girişimdi. Sonucumdan memnunum. Ailemde güzel bir yere girebildiğim için mutlular” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow