hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’de evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor

    Büyükşehir’de evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor
    expand

    Büyükşehir’de evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, çalışması zorunlu olan personelin dışında, evde çalışma sistemi hayata geçirirken, bazı hizmetleri de vatandaşa mobil olarak verecek. Koronavirüs nedeni ile ertelenen 5’nci Uluslararası Mersin Maratonu’nun 23-25 Ekim’de gerçekleştirilecek.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli kararlar aldıklarını belirterek, "Çalışması zorunlu olan personelin dışında evde çalışma sistemini hayata geçiriyoruz. Büyükşehir ve MESKİ personelimizi asgari düzeye indirmek için bazı çalışmalar yaptık. Eğer uygun iş sahalarında yoğunluğu azaltırsak, bu konuda önemli tedbirler alacağımızı düşündük. Çalışması zorunlu olan personelin dışında, evde çalışma sistemi hayata geçiriliyor. Bunun çalışmalarını devam ettiriyoruz. MESKİ’de arıza ve abone şikayetlerini alan birimler vardiyalı olarak çalışacak, çalışanlara Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda da izin kullandırabileceğiz" dedi.
    22 Mart 2020 Pazar günü yapılması planlanan ancak Türkiye’yi etkileyen Koronavirüs tehdidi dolayısıyla ertelenen 5’nci Uluslararası Mersin Maratonu’nun tarihinin netleştiğini ifade eden Başkan Seçer, "Sanat, spor, festival, kültür ve etkinlikleri erteledik. Bizim bu hafta sonu 22 Mart’ta Uluslararası Maratonumuz vardı. Bizim için önemli bir etkinlikti ancak bunu 23-25 Ekim tarihlerine ertelemek durumunda kaldık. Umut ediyorum kısa bir süre içerisinde insanlık bu mücadeleden galip çıkacak ve hayatımız normalleşecek. Tüm yurttaşlarımıza, hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.
    Seçer, Koronavirüs’le etkin mücadele edebilmek adına Kriz Merkezi kurduklarını, ilçe belediyeleri ile planlı ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, vatandaşların sıklıkla uğradığı alanlarda dezenfekte çalışması yaptıklarını söyledi.
    MESKİ’nin su borcundan dolayı, mesken ve işyerlerinde su kesintisi yapmayacağını bir kez daha kaydeden Seçer, "MESKİ, mobil uygulamayı devreye aldı. Vatandaşlar telefon, tablet ve bilgisayarları üzerinden su faturalarını ödeyebilecekler ve kartlı sayaçlarına su yükleyebilecekler. Yine Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Alzheimer ve Demans Merkezi Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi hizmetlerine tedbir amaçlı ara verdik. Ancak yaşlıların evde takip ve kontrollere devam ediyoruz. Yine Yaşlı Destek Birimi tarafından kimsesiz çiftler ve yalnız yaşayan yaklaşık olarak 500 yaşlı vatandaşımız her gün aranarak ateş, halsizlik, öksürük gibi rahatsızlıkları olup olmadığı gibi sorunları takip ediliyor. Virüsten korunma yolları ile ilgili bilgi veriliyor" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow