hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’den esnafa gıda kolisi

    Büyükşehir’den esnafa gıda kolisi
    expand

    Büyükşehir’den esnafa gıda kolisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde iş yerleri kapalı durumda olan esnafa gıda kolisi desteğinde bulunuyor.
    Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 29 esnaf odasına teslim edilen gıda kolileri, pandemi nedeniyle iş yerleri kapalı durumda olan 5 bin 785 esnafa ulaştırılıyor. Gıda kolisi desteğinden yararlanan esnafın büyük çoğunluğunu kıraathane ve servis işletmecileri oluşturuyor. Bir ailenin yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacını karşılayan koliler, esnafa Mart’ın sonuna kadar nefes aldıracak.
    Büyükşehir, imkanları ölçüsünde zor günler yaşayan esnafa desteklerini sürdürdü. Belediyenin kiracısı olan ve faaliyetleri durdurulan esnafa önce kira desteği sağlandı. Genelgeler doğrultusunda iş yerleri kapalı durumda olan esnafın evlerine ait su faturalarının 500 TL’ye kadarlık kısmını Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Son olarak yakın zamanda toplu taşıma esnafına vize ücreti ve araç yaşıyla ilgili kolaylık sağlayacak önemli kararlar alındı.
    Esnaf odalarının bildirdiği sayı doğrultusunda iş yerleri kapalı durumda olan 5 bin 785 esnaf için Büyükşehir Belediyesi bir gıda kolisi desteği daha başlattı. İçerisinde temel gıdaların yer aldığı koliler kentteki 29 esnaf odası aracılığıyla üyelere ulaştırılmaya başlandı.
    Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası’na üye 250 esnaf, gıda kolisi desteğinden yararlandı. Oda Başkanı Adem Yaşat, yapılan destekle ilgili olarak, “Bir seneden beridir kantinci esnafımızın iş yerleri kapalı durumda. Sonumuz da belli olmadığı için esnafımız büyük bir tedirginlik içerisinde. Burada esnafın durumunu görmesi, 500 liraya kadar su faturasını ödemesi çok güzel. Daha önce de bir koli yardımı yapmıştı, bu ikinci koli yardımı. Biz istekte bulunduk,isteğimizi geri çevirmedi sağ olsun” diye konuştu.
    Tarsus ilçesinde de bin 255 esnafa gıda kolisi ulaştırıldı. Tarsus Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tavman da, yapılan desteklere teşekkür etti.  
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow