hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’den özel çocuklar için tavsiyeler

    Büyükşehir’den özel çocuklar için tavsiyeler
    expand

    Büyükşehir’den özel çocuklar için tavsiyeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinde özel gereksinimli bireylerin ailelerine tavsiyelerde bulundu.
    Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, koronavirüs sürecinde özel gereksinimli bireylerin ailelerine Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Fevziye Toros’la birlikte tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Toros’un katıldığı 'Pandemi Döneminde Özel Çocuklarımız ve Biz' adlı programda, pandemi sürecinin özel çocuklara nasıl anlatılması gerektiği, onlara bu dönemde nasıl yaklaşılacağı ve evde kalma sürecinde kaliteli vakit geçirmek için neler yapılabileceği gibi konular üzerinde duruldu. Prof. Dr. Toros, bu dönemde özel çocuklarda oluşacak güven arayışının iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Güvende olduklarını onlara hissettirmek, kaygımızı çok yansıtmamak, çok ani tepkilerde bulunmamak en önemlisi” dedi.
    Söz konusu program, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da yayınlandı. Özel bireylerin ailelerine önerilerde bulunulan programda özellikle otizm başta olmak üzere, özel gereksinimli bireylerin evde kaldıkça artan takıntılı davranışları için neler yapılabileceği, bunlarla nasıl baş etmek gerektiği konuları konuşulurken, sosyal izolasyon dönemini ailelerin sorunsuz nasıl atlatabileceği, pandemi sebebiyle ara vermenin gerilemelere yol açıp, açmayacağı gibi bilgi paylaşımları yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow