hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çamlıbel'in yeni tasarımını, Mersinliler belirleyecek

    Çamlıbelin yeni tasarımını, Mersinliler belirleyecek
    expand

    Çamlıbel'in yeni tasarımını, Mersinliler belirleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çamlıbel Mahallesi'nde uygulanacak olan kentsel yenileme çalışmalarının projesini, Mersinliler belirleyecek. Bu kapsamda, 'Kentimi Seviyorum' sloganı ile 'Kentsel Tasarım Yarışması' düzenlenirken, birinci seçilecek proje sahibi, 75 bin TL ile ödüllendirilecek.
    Yarışma için 25 Aralık 2020'de ilana çıkıldı, projelerin son teslim tarihi ise 26 Mart 2021 olarak belirlendi. Yarışmada birinci olacak projenin sahibine 75 bin, ikincisine 60 bin ve üçüncüsüne 45 bin TL ödül verilecek. Eş değer mansiyonda ilk 3'e girenler de 20'şer bin TL para ödülü alacak.
    Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışma kapsamında, alanın kendine özgü karakterinin korunarak geliştirilmesi, bölgedeki yaşam kalitesine katkı sağlanması ve Atatürk Caddesi ile Çamlıbel’in kentin kültür yaşamıyla bütünleşen bir kentsel odak ve yeniden çekim merkezi haline gelmesinin sağlanması amaçlanıyor. Kentin en önemli meydanı olan Cumhuriyet Meydanı’nın, tören alanı olmasının yanı sıra kentliler tarafından sürekli ve etkin bir biçimde kullanılan bir kent meydanı olmasına katkı sunulması hedefleniyor.
    Öte yandan, Akdeniz ilçesindeki Karaduvar Mahallesi için de düzenlencek olan yarışmanın 22 Şubat'ta ilana çıkması öngörülüyor.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow