hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuğa cinsel istismara karşı Büyükşehir’den önemli eğitim

    Çocuğa cinsel istismara karşı Büyükşehir’den önemli eğitim
    expand

    Çocuğa cinsel istismara karşı Büyükşehir’den önemli eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi tarafından, 4-7 yaş grubu çocuklar için yapılan 'Mahremiyet Eğitimi'nde, cinsel istismara karşı çocuklarda erken yaşta bilinç oluşturuluyor.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan psikolog Buket Çankaya koordinesinde 4-7 yaş grubu çocuklara yönelik yürütülen eğitim yaklaşık 40 dakika sürüyor. 'Çocuk susar, sen susma' söylemi, 'Mahremiyet Eğitimi' ile 'Sen de susma, çocuklar da susmasın' söylemine dönüşüyor.
    Psikolog Buket Çankaya, 'Mahremiyet Eğitimi”nde çocuklarda vücudu tanıma, iyi dokunuş ve kötü dokunuş ile duygular üzerine bir seans uyguladıklarını dile getirdi. Çankaya, "Çocuk herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığında bir şekilde güvendiği birilerine bunu söyleyebilmeli. Bu sadece anne-baba olamayabiliyor. Bazen öğretmen olabiliyor. Çocuğun aklına mesela bir polisi aramak gelmiyor. En kötüsü de 4 yaşındaki çocuk polisi aramayı veya bağırmayı bilmiyor. Çığlık atmayı bilmiyor. Biz toplumda hep ‘Aman çocuğum sus, sen çok bağırma’ şeklinde bir eğitim veriyoruz. Bu şekilde eğitimler verildiği için biz de burada çocuğa çığlık attırıyoruz. Yani yapabileceği kadar çok bağırması gerektiği konusunda antrenmanlar yapıyoruz" dedi.
    Çocuğa yönelik cinsel istismar haberlerinin ailelerde de ciddi kaygılar oluşturduğunu söyleyen Çankaya, en başta çocukta bir bilinç oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Çankaya, "Eğitim sayesinde çocuklar beden söz hakkı bilincini geliştirmiş oluyor. Aynı zamanda sınırları öğreniyorlar. Bu sınırlar içerisinde nasıl davranmaları gerektiğini, kendilerinin ve başkalarının bedenlerini tanıyorlar” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow