hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çocuklar okusun' diye turunç reçeli yapıyorlar

    Çocuklar okusun diye turunç reçeli yapıyorlar
    expand

    'Çocuklar okusun' diye turunç reçeli yapıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de ürettikleri ürünlerle 13 kız öğrenciye eğitim desteği veren Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi gönüllüleri, turunç reçeli sezonunu başlattı.
    Bağışçılar ve satın alınarak temin edilen turunçlar, gönüllü kadınlar tarafından özenle hazırlanarak reçel haline getiriliyor. Daha sonra özel hazırlanmış kavanozlara konulan reçeller Mersin’de olduğu kadar şehir dışında da büyük rağbet görüyor.  Üretilen reçeller satılarak öğrencilere verilen desteğin kesintiye uğramaması hedefleniyor. Gönüllüler bu üretimleriyle eski bir Mersin geleneği olan turunç reçelinin de yaygınlaşması sağlanıyor. Özellikle sağlık alanında pek çok faydası bulunan turunç reçeli yapılması amacıyla bir araya gelen kadınlar, boş zamanlarını değerlendirmenin yanında öğrencilere eğitim desteği sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Aralarında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın da yer aldığı gönüllüler adına konuşan Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Başkanı Afitap Duru, “Mersin’in sembollerinden olan turunç meyvesinden ürettiğimiz reçellerimizi satarak, 13 kız çocuğumuzun okumasını sağlayacağız. Bu yolla kız çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamanın yanında Mersin’in çok önemli bir değeri olan turunç reçeli ile de kentimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağız. En büyük kültürel zenginliklerimizden birisi olan turunç reçelini herkese göstermiş olacağız. Başta şeker hastalığı olmak üzere sayısız rahatsızlığa faydası bulunan turunç reçeli inanıyorum ki gelecekte daha fazla talep edilir hale gelecek” dedi.

    Gönüllülerin yaptıkları çalışmaların çok değerli ve özel olduğunu belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyelerinin en büyük gücünün halkının verdiği destek olduğunu söyledi. Özellikle kadınları her türlü çalışmalarda yanlarında bulmaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Benim en çok önem verdiğim gönüllülük anlayışı ile vatandaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden gurur duyulacak başarılara imza attılar. Pek çok çalışmamızda yanımızda hissettiğimiz gönüllülerimiz şimdi de kız çocuklarının okutulması için turunç reçeli üretiyorlar. Belediyemize mekan sağlamak dışında hiçbir yükü olmayan gönüllülerimize canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow