hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklardan ‘Bu ne biçim Mozart’a ilgi

    Çocuklardan ‘Bu ne biçim Mozart’a ilgi
    expand

    Çocuklardan ‘Bu ne biçim Mozart’a ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından kente ilk kez ‘Bu Ne Biçim Mozart!’ isimli anlatımlı çocuk konseri gerçekleştirdi
    Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da 'Bu Ne Biçim Mozart!' isimli anlatımlı çocuk konserini aileler yoğun ilgiyle karşıladı. Sanatçılar, müzik dehası Mozart’ın hayatını çocukların ilgiyle karşılayacağı şekilde hem anlattı, hem de ölümsüz bestecinin eserlerini çaldı. Bir tiyatro sanatçısı da Mozart’ı canlandırarak, sanatçıyı çocuklara tanıttı. Mozart görünümüne bürünmüş tiyatro sanatçısı, kimi zaman çocukların arasında dolaştı, kimi zaman sanatçıların anlatımına eğlenceli canlandırmalarıyla karşılık verdi. Sanatçıların eğlenceli anlatımıyla çocuklar, hem 250 yıl önce doğmuş unutulmaz bir sanatçıyla tanıştı, hem de Mozart’ın ölümsüz eserlerini dinledi.
    Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, 'Bu Ne Biçim Mozart!' isimli anlatımlı çocuk konseriyle Mersin’de bir ilkin yaşandığını belirterek, "Son derece güzel bir etkinlik oldu. Bizim çıkış noktamız, çok sesli müziğin, çocuklara, gençlere, halkamıza tanıtılması, sevdirilmesi ve hayatlarının bir parçasının oluşturulması olduğundan, bizim için önemli bir akşam yaşadık. Çocukların katılımı, ilgisi müthişti. İleride çok sesli müziği ve klasik müziği içeren konserleri çocuklarla, gençlerle, halkımızla buluşturacağız. Bu bir ilkti ama son olmayacak, devamı gelecek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow