hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocukların evlerine süt servisi

    Çocukların evlerine süt servisi
    expand

    Çocukların evlerine süt servisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen 'Süt Senin Gurur Mersin'in' isimli okul sütü projesi kapsamında dağıtılan sütler, pandemi nedeniyle okula gidemeyen çocukların evlerine servis ediliyor.
    Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde yürütülen, dağıtımı Sosyal Hizmetler Dairesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi tarafından yapılan projede, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere süt alışkanlığı kazandırılması ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında daha çok öğrenciye süt ulaştırmak üzere harekete geçen ekipler, 13 ilçenin tamamında eş zamanlı olarak dağıtımlara başladı. Büyükşehir ekipleri, tek tek evlerin kapısını çalarak, çocukları sütle buluşturuyor. Geçen yıl proje kapsamında 1.2 milyon paket sütü çocuklara ulaştıran Büyükşehir, bu yıl dağıtım kapsamında 1.5 milyon paket sütü evlerindeki öğrencilere ulaştıracak.
    ÇOCUK BAŞINA HAFTADA 7 PAKET SÜT
    Belediye aşhanesinde gıda mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, "Geçen yıl başlatılmış olan okullarda süt dağıtım projesi maalesef pandemi dolayısıyla evlere dağıtılmaya başlanmıştı. Bu yıl da pandemi dolayısıyla evlerde süt dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Özellikle dezavantajlı bölgelerde evlere ulaştırılarak çocuklarımızın günde 1 bardak süt içmesi sağlanmaktadır. Çocuk başına haftada 7 paket süt dağıtımı yapmaktayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow